Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Luni, 24 aprilie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Agricultură » 13 aprilie 2017, ora: 14:24
facebook twitter Feed rss
 

Crescătorii olteni de oi se plâng de vânzările slabe. „Dacă nu reuşesc să-i dau, fac contract cu stăinii. Le dăm mieii pe nimic”

Crescătorii olteni de oi se plâng de vânzările slabe. „Dacă nu reuşesc să-i dau, fac contract cu stăinii. Le dăm mieii pe nimic”

Fermierii olteni se plâng că vânzarea a fost foarte slabă, în prima zi în care şi-au expus mieii în cele patru centre temporare de sacrificare ce sunt autorizate de DSVSA Olt, iar mulţi sunt convinşi că nu vor reuşi să vândă animalele. Ei spun că vânzările slabe îi vor obliga să dea marfa pe nimic.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Alexandru Roşca de la Fălcoiu a mers cu peste o sută de miei în centrul de sacrificare de la Piaţa Balş. Joi, până în jurul prânzului, acesta a reuşit să vândă doar şapte-opt miei. Dezamăgit după o jumătate de zi de stat în târg, acesta este convins că nu va reuşi să-şi vândă toate animalele. Fermierul spune că nu poate scăde prea mult din preţ, pentru că ar ieşi în pierdere.

 

„Vânzările sunt foarte slabe, faţă de anii anteriori. Din ce în ce merge mai slab. Preţul este acelaşi, dar nu mai sunt cumpărători, oamenii au un buget redus. Eu aş avea la vânzare o sută de miei, dar nu ştiu dacă scap de ei, pentru că vânzarea merge foarte slab. Este prima zi, iar până la prânz am dat doar şapte-opt miei.  Preţul este de 10 lei în viu şi 20 de lei tăiat pentru un kilogram. Mai negociem cu oamenii, dar trebuie să ţinem de preţ, pentru că avem investiţie mare”, a spus fermierul de la Fălcoiu. 


Ion Creţeanu este din Voineasa, iar în acest an are de vânzare peste 150 de miei. Fermierul oltean spune că va fi nevoit să dea pe nimic străinilor toţi mieii ce îi rămân.


„Eu am adus joi 30 de miei pentru vânzare şi am reuşit să dau doar cinci. Nici nu prea au ajuns la greutatea optimă în acest an, pentru că iarna a fost friguroasă, iar Paştele a căzut devreme. A fost mult mai bine anii trecuţi. Eu am în total 150 de miei pentru vânzare în acest an. Dacă nu reuşesc să-i dau, fac contract cu stăinii. Le dăm mieii pe nimic, ca să-i aducă apoi înapoi în ţară. Ne înşală, ne dau puţin pe ei, şapte-opt lei, este de râs”, a spus Creţeanu, care deţine peste trei sute de oi în comuna olteană.

 
Alte articole din Agricultură:
315 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Fonduri pentru extinderea reţelei electrice pe strada Carol I din Slatina
FOTO. Florin Barbu, director ANIF: „Costul energiei electrice pentru irigaţii, suportat de Agenţie. Numărul angajaţilor din filiale creşte la peste 3.000”
Oficial Voinţa Băbiciu: „AS Milcov a fost ajutată de arbitri, dar golurile le-am primit pe greşeli”
Costel Moisescu, candidează singur la şefia PNL Olt. „Dacă lumea mă respectă prea mult şi nu s-a băgat...”
Deputatul Iancu: „Legea salarizării unitare va duce la dispariţia «micilor atenţii»”
Fonduri pentru extinderea reţelei electrice pe strada Carol I din Slatina
Voinţa Băbiciu, victorie la masa verde cu Grădinile

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API