Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Agricultură » 18 aprilie 2017, ora: 15:01
facebook twitter Feed rss
 

Primele roşii olteneşti vor putea fi găsite în pieţe la începutul lunii mai. Fermierii olteni se plâng de vremea capricioasă

Primele roşii olteneşti vor putea fi găsite în pieţe la începutul lunii mai. Fermierii olteni se plâng de vremea capricioasă

Fermierii din judeţ estimează că vor avea prima recoltă de roşii după 5 mai. Aceştia se plâng de vremea capricioasă, mai ales că au epuizat depozitele de lemne şi cărbuni şi nu mai pot face căldură în solarii.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Gelu Voinea de la Izbiceni deţine 1.500 de metri de solar, iar pe 24 februarie a plantat primele fire de roşii. Acesta estimează că va scoate primele roşii din solariile sale la vânzare în jur de 5 mai.

„Nu sunt gata roşiile, mai durează. Le vom scoate pe piaţă în jurul datei de 5 mai. Nu ştim cum va fi recolta, nu putem face estimări”, a spus Voinea.

Tot în prima jumătate a lunii mai, estimează că va avea primele roşii coapte şi fermierul Gheorghe Domnicu din Scărişoara. Acesta s-a plâns de vremea capricioasă.

„Nu ne ajută vremea deloc, pentru că noaptea este foarte frig. Nu mai facem nici focul noaptea în solarii, pentru că am terminat cărbunii şi lemnele. Primele roşii le vom scoate pe piaţă în perioada 5-10 mai”,
a spus Gheorghe Domnicu.

 
Alte articole din Agricultură:
3485 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:




Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Simona Ciocioană

Într-un con de umbră, din cauza lipsei performanţelor, sportul trebuie revigorat. Totul pleacă de la susţinere, de la cât investim în cel mai bun ambasador de imagine. O ordonanţă de urgenţă, dată în urmă cu câteva zile, este primul pas în resuscitarea sportului. Fie că vorbim de handbal, atletism, tenis sau sportul rege, fotb ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API