Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Luni, 29 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Eveniment » 19 aprilie 2017, ora: 10:34
facebook twitter Feed rss
 

Recomandările poliţiştilor pentru şoferi, pe Cod Galben de precipitaţii

Recomandările poliţiştilor pentru şoferi, pe Cod Galben de precipitaţii

Aproape 500 de poliţişti de ordine publică şi 120 poliţişti rutieri, cu 300 de autospeciale, vor acţiona în această perioadă, pe teritoriul judeţului Olt, în contextul avertizărilor meteo de Cod Galben, valabile pentru perioada 19 - 21 aprilie. Oamenii legii le recomandă şoferilor, care pleacă la drum, să conducă prudent pentru a evita evenimentele rutiere.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

Potrivit unui comunicat de presă remis de IPJ Olt, în contextul avertizărilor meteo de Cod Galben, în perioada 19 - 21 aprilie, efective suplimentare de poliţie rutieră împreună cu cele de ordine publică, din cadrul Inspectoratului, vor acţiona pe raza întregului judeţ.

În aceste circumstanţe, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto care pleacă la drum să adopte o conduită preventivă în trafic şi să respecte indicaţiile oamenilor legii.

Cele mai importante recomandări ale poliţiştilor, în cele ce urmează

Pentru prevenirea accidentelor grave sau blocajelor rutiere, recomandăm conducătorilor auto să evite efectuarea deplasărilor în zonele aflate sub avertizare, iar dacă acestea nu pot fi amânate, să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă şi să aibă echipat autovehiculul corespunzător (anvelope de iarnă, rezervă de combustibil, sistem de climatizare - dezaburire funcţional etc.).

În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste prudenţă sporită, să circule cu viteză redusă, să păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Când se deplasează în coloană, recomandăm conducătorilor auto să evite să depăşească. Această manevră nu scurtează semnificativ timpul de deplasare, însă poate pune viaţa în pericol. Dacă depăşirea este absolut necesară, aceasta trebuie efectuată după o asigurare temeinică şi semnalizarea din timp a intenţiei de depăşire.

În zilele cu ploi, lapoviţă, ninsoare şi temperaturi scăzute, conducătorii auto sunt rugaţi să manifeste atenţie sporită la pietoni. Aceştia circulă zgribuliţi, se ascund sub umbrele, privesc mai puţin în jur şi se asigură mai puţin la traversare.
Pietonilor le recomandăm să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Totodată, pietonii trebuie să se asigure temeinic înainte de traversarea străzii, ţinând cont de faptul că în condiţiile de carosabil umed sau alunecos, spaţiul de frânare al autovehiculelor creşte simţitor.

„În această perioadă, la nivelul judeţului Olt, vor acţiona aproape 500 de poliţişti de ordine publică şi 120 poliţişti rutieri, cu 300 autospeciale”, se arată în comunicatul citat.

 
Alte articole din Eveniment:
1337 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

La finalul lunii aprilie, am participat la o conferinţă prin care DGASPC Olt anunţa finalizarea proiectului prin Mecanismul Financiar Norvegian prin intermediul căruia a fost înfiinţat Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei în familie din judeţul Olt. Au fost prezentate statistici, filmuleţe şi ma ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API