Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Luni, 29 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Societate » 19 aprilie 2017, ora: 14:34
facebook twitter Feed rss
 

Cinci familii din Olt au beneficiat de ajutoare de urgenţă în preajma Sărbătorilor Pascale

Cinci familii din Olt au beneficiat de ajutoare de urgenţă în preajma Sărbătorilor Pascale

Guvernul a aprobat, la începutul lunii, acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru 709 familii sau persoane singure, în valoare de peste 2 milioane de lei. Printre beneficiari s-au numărat cinci persoane din judeţul Olt. Ajutoarele financiare au fost acordate în preajma Sărbătorilor Pascale.

de Simona Ciocioană
simona.ciocioana@gazetanoua.ro

Primele ajutoare de urgenţă din acest an au ajuns la persoanele din judeţul Olt chiar înaintea Paştelui. Cinci familii sau persoane singure au beneficiat de sprijin financiar, suma aprobată pentru judeţul Olt fiind de 10.500 de lei. Pentru a depăşi o situaţie gravă de sănătate, două persoane au beneficiat de ajutor de urgenţă în valoare de 2.000, respectiv 3.000 de lei. În alte două cazuri, sprijinul a fost acordat ca urmare a sărăciei, cele două familii primind câte 2.000 de lei. Un singur ajutor de urgenţă, în valoare de 1.500 de lei, a fost acordat în cazul unui incendiu.

Beneficiarii ajutoarelor de urgenţă au fost identificaţi pe baza anchetelor sociale realizate de Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială. Guvernul acordă astfel de ajutoare familiilor sau persoanelor care se află în situaţii de necesitate din cauza calamităţilor naturale, incendiilor, accidentelor, precum şi pentru alte situaţii deosebite cum ar fi starea de sănătate sau alte cauze care pot duce la riscul de excluziune socială. Ajutoarele de urgenţă nu sunt supuse impozitului pe venit şi nu se iau în considerare la stabilirea altor drepturi de asistenţă socială.

 
Alte articole din Societate:
1313 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

La finalul lunii aprilie, am participat la o conferinţă prin care DGASPC Olt anunţa finalizarea proiectului prin Mecanismul Financiar Norvegian prin intermediul căruia a fost înfiinţat Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei în familie din judeţul Olt. Au fost prezentate statistici, filmuleţe şi ma ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API