Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Luni, 29 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Politică » 19 aprilie 2017, ora: 15:26
facebook twitter Feed rss
 

Marius Iancu: „Ajutorul social, alocaţia pentru susţinerea familiei şi ajutorul de încălzire vor putea fi solicitate concomitent”

Marius Iancu: „Ajutorul social, alocaţia pentru susţinerea familiei şi ajutorul de încălzire vor putea fi solicitate concomitent”

Deputatul de Olt Marius Iancu se numără printre parlamentarii care au votat pentru simplificarea modului în care se acordă asistenţa socială, în România.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

Iancu a declarat că acordarea ajutorului social, alocaţiei pentru susţinerea familiei şi ajutorului de încălzire va putea fi solicitată concomitent, beneficiarii putând fi verificaţi prin schimbul de date dintre primării şi alte instituţii. De asemenea, bursele şcolare nu vor mai fi luate în calcul la stabilirea acestor ajutoare.

„Am votat în plenul Camerei Deputaţilor, Proiectul de Lege privind Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 93/2016 pentru reglementarea unor măsuri de simplificare a unor beneficii de asistenţă socială. Acordarea ajutorului social, alocaţiei pentru susţinerea familiei şi ajutorului de încălzire va putea fi solicitată concomitent, iar verificarea beneficiarilor se va face prin schimbul de date dintre primării şi alte instituţii. Bursele şcolare nu vor mai fi luate în calcul la stabilirea acestor ajutoare”, a afirmat Marius Iancu.

El a adăugat că aprobarea proiectului de lege îi va scuti pe români de drumul inutil între instituţiile statului.

„Acest lucru înseamnă birocraţie mai puţină, iar oamenii nevoiaşi nu mai sunt puşi să facă zeci de drumuri între instituţii”,
a mai declarat Iancu.

 
Alte articole din Politică:
3089 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

La finalul lunii aprilie, am participat la o conferinţă prin care DGASPC Olt anunţa finalizarea proiectului prin Mecanismul Financiar Norvegian prin intermediul căruia a fost înfiinţat Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei în familie din judeţul Olt. Au fost prezentate statistici, filmuleţe şi ma ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API