Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Agricultură » 19 aprilie 2017, ora: 15:54
facebook twitter Feed rss
 

Peste 1.500 de fermieri olteni, înscrişi în Programul pentru Tomate

Peste 1.500 de fermieri olteni, înscrişi în Programul pentru Tomate

Deşi vremea capricioasă le pune mari probleme, noaptea temperaturile ajungând la doar câteva grade, fermierii olteni continuă să se înscrie în Programul pentru Tomate. Numărul fermierilor olteni care doresc să primească acest sprijin a sărit de 1.500.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Cererile pentru accesarea sprijinului pentru tomate continuă să ajungă la Direcţia pentru Agricultură Olt din toate colţurile judeţului.

Astfel, specialiştii Direcţiei pentru Agricultură Olt au precizat că numărul cererilor privind Programul pentru Tomate a ajuns la 1.501.

„Avem 1.501 fermieri ce s-au înscris în Programul pentru Tomate. Specialiştii noştri au verificat în teren peste 1.100 de fermieri. În multe solarii, roşiile au deja rod”,
a spus directorul Direcţie pentru Agricultură Olt, Emil Marinescu.

Legumicultorul trebuie să deţină o mie de metri pătraţi de solar în care trebuie să cultive tomate din orice specie şi să aibă dreptul de folosinţă asupra terenului. El trebuie să obţină o cantitate de minimum două kilograme tomate pe metrul pătrat.

Fermierul trebuie să aibă atestat de producător şi carnet de comercializare pentru persoanele fizice, cei care sunt organizaţi ca PFA, certificat de la Registrul Comerţului, să fie înregistrat în Registrul agricol, să aibă un cont bancar şi să facă dovada comercializării a două mii de kilograme roşii pe acea suprafaţă, urmând ca ulterior să primească cei trei mii de euro.

 
Alte articole din Agricultură:
1067 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Simona Ciocioană

Într-un con de umbră, din cauza lipsei performanţelor, sportul trebuie revigorat. Totul pleacă de la susţinere, de la cât investim în cel mai bun ambasador de imagine. O ordonanţă de urgenţă, dată în urmă cu câteva zile, este primul pas în resuscitarea sportului. Fie că vorbim de handbal, atletism, tenis sau sportul rege, fotb ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API