Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Comunitate » 19 aprilie 2017, ora: 16:05
facebook twitter Feed rss
 

Peste 1.300 de miei sacrificaţi în judeţ numai în centrele autorizate. Amenzi de peste şase sute de milioane de lei vechi

Peste 1.300 de miei sacrificaţi în judeţ numai în centrele autorizate. Amenzi de peste şase sute de milioane de lei vechi

Autorităţile au fost vigilente în această perioadă şi au efectuat sute de controale, mai ales în târguri şi în centrele autorizate temporar, dar şi în cele trei unităţi de abatorizare, în care s-au sacrificat peste 1.300 de miei.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Echipele din cadrul DSVSA Olt au supravegheat modul în care operatorii economici din domeniul alimentar şi-au desfăşurat activitatea în perioada Sărbătorilor Pascale.

Astfel, reprezentanţii DSVSA Olt au supravegheat cele şapte centre de ambalare ouă autorizate sanitar veterinar, dar şi spaţiile avizate unde s-au sacrificat miei.

În cele trei unităţi de abatorizare autorizate din Olt s-au sacrificat 665 de miei şi iezi, în timp ce în cele patru centre autorizate temporar de la Balş, Drăgăneşti, Slatina şi Osica au fost tăiate 678 astfel de animale tinere.

DSVSA Olt, peste 135 de controale

Reprezentanţii DSVSA Olt au efectuat, în această perioadă, 135 de controale în unităţile de producţie, de comercializare, în pieţele agroalimentare şi în târgurile săptămânale. Amenzile au curs, fiind aplicate 13 sancţiuni în valoare de 60.600 lei, dar şi opt avertismente.

Specialiştii DSVSA Olt au fost amendaţi pentru că au comercializat produse peste termenul de valabilitate inscripţionat pe etichetă, nu au respectat condiţiile sanitare veterinare privind manipularea igienică a produselor, nerespectarea condiţiilor de depozitare, dar şi deficienţe de etichetare precum şi desfăşurarea activităţii în spaţii necorespunzătoare, fără respectarea condiţiilor de igienă.

 
Alte articole din Comunitate:
1071 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Simona Ciocioană

Într-un con de umbră, din cauza lipsei performanţelor, sportul trebuie revigorat. Totul pleacă de la susţinere, de la cât investim în cel mai bun ambasador de imagine. O ordonanţă de urgenţă, dată în urmă cu câteva zile, este primul pas în resuscitarea sportului. Fie că vorbim de handbal, atletism, tenis sau sportul rege, fotb ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API