Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Agricultură » 19 aprilie 2017, ora: 16:14
facebook twitter Feed rss
 

Marinescu: „Dacă temperaturile vor scădea sub zero grade, nu vor fi afectate doar livezile şi viile, ci şi porumbul şi rapiţa”

Marinescu: „Dacă temperaturile vor scădea sub zero grade, nu vor fi afectate doar livezile şi viile, ci şi porumbul şi rapiţa”

Prognozele meteorologilor, conform cărora temperaturile ar putea scădea şi până la minus două grade, ar putea da peste cap planurile fermierilor olteni. Potrivit specialiştilor olteni, dacă temperaturile vor scădea atât de mult, vor avea de suferit nu doar podgoriile de viţă de vie şi livezile de pomi fructiferi, ci şi culturile de porumb, floarea soarelui şi rapiţă.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Directorul Direcţiei pentru Agricultură Olt, Emil Marinescu, speră ca zilele acestea temperaturile să nu scadă sub zero grade.

„Sperăm ca temperaturile să nu scadă până la zero grade sau să ajungă la minus două grade, aşa cum se prognozează. Nu vor avea de suferit doar livezile şi viţa de vie, ci şi cultura de porumb, rapiţă şi floarea soarelui”, a spus Marinescu.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură Olt, zilele acestea, în judeţul Olt, au căzut 17-21 litri de precipitaţii pe metrul pătrat, iar fermierii s-au bucurat de darul oferit de Divinitate chiar de Paşte.

Până la finalul săptămânii este aşteptat un nou val de precipitaţii, iar specialiştii au estimat că ar putea cădea până la 40 de litri de apă pe metrul pătrat, în Olt.

 
Alte articole din Agricultură:
1340 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Simona Ciocioană

Într-un con de umbră, din cauza lipsei performanţelor, sportul trebuie revigorat. Totul pleacă de la susţinere, de la cât investim în cel mai bun ambasador de imagine. O ordonanţă de urgenţă, dată în urmă cu câteva zile, este primul pas în resuscitarea sportului. Fie că vorbim de handbal, atletism, tenis sau sportul rege, fotb ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API