Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Comunitate » 20 aprilie 2017, ora: 13:01
facebook twitter Feed rss
 

FOTO. Florin Barbu, director ANIF: „Costul energiei electrice pentru irigaţii, suportat de Agenţie. Numărul angajaţilor din filiale creşte la peste 3.000”

Acest articol conţine 5 poze
FOTO. Florin Barbu, director ANIF: „Costul energiei electrice pentru irigaţii, suportat de Agenţie. Numărul angajaţilor din filiale creşte la peste 3.000”

Directorul general al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), slătineanul Florin Barbu, a susţinut şi explicat o serie de modificări aduse Legii îmbunătăţirilor funciare, miercuri, în şedinţa Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor. În urma acestor modificări, costul energiei electrice pentru irigaţii va fi suportat de Agenţie, iar numărul angajaţilor din filiale creşte la peste 3.000.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

Discuţiile din Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice au fost prezidate de vicepreşedintele Alexandru Stănescu, deputat de Olt, un alt parlamentar oltean fiind prezent la discuţii, deputatul Dan Ciocan, secretar al acestei comisii.

Florin Barbu le-a explicat aleşilor amendamentele propuse prin Proiectul de Lege 173/2017 pentru modificarea şi completarea Legii îmbunătăţirilor funciare 138/2004, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 82/2011 privind unele măsuri de organizare a activităţii de îmbunătăţiri funciare, precum şi pentru completarea art. 10 din Legea 98/2016 privind achiziţiile publice.

Cea mai importantă modificare, potrivit directorului ANIF, este reprezentată de amendamentele aduse articolului 66, aliniatele (2) şi (3) ce vor avea următorul cuprins:
„(2) Cheltuielile aferente asigurării unui nivel optim al apei pentru irigaţii la staţiile de punere sub presiune şi alte puncte de livrare unde s-au încheiat contracte multianuale/sezoniere, respectiv costul apei şi costul energiei electrice pentru pomparea apei de irigaţii, se suportă din bugetul Agenţiei, în limita sumelor alocate din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu această destinaţie. (3) Organizaţiile utilizatorilor de apă pentru irigaţii şi/sau federaţiile de organizaţii ale utilizatorilor de apă pentru irigaţii au obligaţia de a utiliza apa pentru irigaţii furnizată de către Agenţie, conform contractelor încheiate şi a comenzilor de livrare a apei pentru irigaţii”.

În plus, numărul maxim de posturi al Agenţiei şi filialelor teritoriale va creşte de la 2.495 la 3.026 pentru asigurarea funcţionării staţiilor de irigaţii aflate în Planul Naţional de Irigaţii.

„Modificarea şi completarea Legii îmbunătăţirilor funciare 138/2004 face parte din programul de guvernare al PSD. Măsurile vor avea un impact pozitiv atât asupra bugetului ANIF, cât şi asupra bugetului consolidat al statului pentru că, angajarea de personal în Agenţie şi filiale va duce la eliminarea unor contracte externalizate, economia ajungând la şase milioane lei pe an”, a declarat, pentru Gazeta Nouă, directorul ANIF, Florin Barbu.

Proiectul de lege a fost votat în unanimitate în cadrul Comisiei, iar  raportul său urmează să ajungă în plen pentru a fi votat, Camera Deputaţilor fiind cameră decizională.

 
Alte articole din Comunitate:
3816 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
1. Gică  20 aprilie 2017, 22:43
Si cum ajunge apa la terenuri dacă toată infrastructura este furată sau distrusă!???
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Simona Ciocioană

Într-un con de umbră, din cauza lipsei performanţelor, sportul trebuie revigorat. Totul pleacă de la susţinere, de la cât investim în cel mai bun ambasador de imagine. O ordonanţă de urgenţă, dată în urmă cu câteva zile, este primul pas în resuscitarea sportului. Fie că vorbim de handbal, atletism, tenis sau sportul rege, fotb ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API