Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Actualitate » 20 aprilie 2017, ora: 13:30
facebook twitter Feed rss
 

Deputatul Iancu: „Legea salarizării unitare va duce la dispariţia «micilor atenţii»”

Deputatul Iancu: „Legea salarizării unitare va duce la dispariţia «micilor atenţii»”

Deputatul PSD Marius Iancu consideră că partidele de opoziţie din România, în lipsa unor argumente serioase, critică proiectul Legii salarizării unitare, aflat în lucru, pentru că liderii lor nu sunt capabili să poarte o discuţie aplicată pentru a rezolva una dintre problemele economice şi sociale ale României. Acesta face un apel la toţi cei care sunt interesaţi să depună amendamente la proiectul legislativ.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

Iancu afirmă că pentru prima dată, în ultimii 28 de ani, un partid politic, PSD, şi un Guvern susţinut de PSD îşi asumă un asemenea demers prin care se doreşte elaborarea unei legi corecte a salarizării personalului din sistemul bugetar.

Noua lege îşi propune eliminarea inechităţilor salariale existente în instituţii cu aceleaşi atribuţii, din oraşe sau judeţe diferite, salarizarea corectă a personalului din educaţie şi sănătate pentru că PSD vrea să redea demnitatea profesorilor şi să stopeze exodul medicilor.

„Nu poţi considera un eşec şi nu poţi desfiinţa un proiect aflat în dezbatere publică. Scopul acestei dezbateri este tocmai elaborarea unei legi bune şi corecte a salarizării bugetarilor şi aş vrea să văd discuţii şi dezbateri argumentate între Putere şi Opoziţie. Nu poţi să spui că această lege nu va fi trimisă niciodată în Parlament şi că este o minciună a PSD dacă nu ai citit Programul de Guvernare care prevede ca Legea Salarizării Unitare să fie votată şi să se poată aplica de la 1 iulie 2017. Fiecare punct de vedere este important pentru noi şi va fi analizat. Avem nevoie de această lege prin care salariile funcţionarilor din instituţiile statului vor creşte etapizat din 2017 până în 2022”, a declarat deputatul Marius Iancu.
       
Parlamentarul a adăugat că PSD a promis românilor că vor avea un trai decent la ei în ţară, iar creşterea economică nu va fi reflectată doar în cifre şi prognoze, ci se va simţi în bugetul fiecărei familii. Legea Salarizării Unitare este una dintre măsurile care pot schimba viaţa oamenilor care lucrează în instituţiile statului.

„Cu un salariu bun pentru funcţionarii publici, la fel ca al colegilor lor din ţările Uniunii Europene, relaţia dintre contribuabil şi stat se va îmbunătăţi considerabil. Vor dispărea «micile atenţii» pentru medic şi funcţionarul de la ghişeu care îşi vor schimba atitudinea pentru că nu mai sunt plătiţi cu câteva sute de lei, ci vor avea un salariu bun, mai puţine griji şi pot fi adevăraţi profesionişti aşa cum prevede «fişa postului», dar nu şi fluturaşul de salariu. Atunci putem cere operativitate, amabilitate şi un zâmbet oferit românului care vine la ghişeu. Atunci putem elimina cozile şi vom înlocui cutuma românească. Funcţionarul nu va mai spune «mulţumesc» celui care i-a oferit ceva, ci va spune «cu plăcere», după ce contribuabilul a plecat de la ghişeu, mulţumindu-i”, a explicat deputatul Marius Iancu.

 
Alte articole din Actualitate:
2746 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
1. doctor  20 aprilie 2017, 16:40
Gresit.Fara spaga de zi cu zi, care uneori depaseste salariu suntem bolnavi.Noi suntem niste Dumnezei, chiar daca nu suntem de valoarea alora de au iesit sau urmeaza sa plece in pensie.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Simona Ciocioană

Într-un con de umbră, din cauza lipsei performanţelor, sportul trebuie revigorat. Totul pleacă de la susţinere, de la cât investim în cel mai bun ambasador de imagine. O ordonanţă de urgenţă, dată în urmă cu câteva zile, este primul pas în resuscitarea sportului. Fie că vorbim de handbal, atletism, tenis sau sportul rege, fotb ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API