Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Eveniment » 20 aprilie 2017, ora: 15:13
facebook twitter Feed rss
 

Exerciţiu PROCIV 2017: Sirenele vor suna, vineri, în toate localităţile judeţului Olt

Exerciţiu PROCIV 2017: Sirenele vor suna, vineri, în toate localităţile judeţului Olt

În toate localităţile din judeţul Olt vor fi pornite echipamentele din componenţa sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă, vineri, între ora 10.00 şi ora 12.00, în cadrul exerciţiului PROCIV 2017, desfăşurat la nivel naţional de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

Potrivit unui comunicat de presă remis de ISU Olt,  pe timpul exerciţiului vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înştiinţare către autorităţi, cât şi modul de funcţionare a mijloacelor de alarmare a populaţiei (sirene) existente la nivelul comunităţilor.

În perioada vizată, locuitorii judeţului Olt vor auzi semnalul de alarmare, compus din cinci sunete a câte 16 secunde fiecare.

„Pentru informarea populaţiei, ISU Olt a transmis adrese către toate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din judeţ, dar şi către principalii operatori economici”, se arată în comunicatul citat.

Alarmarea populaţiei de pe teritoriul judeţului Olt se poate executa cu ajutorul a 262 de sirene de alarmare, de diferite tipuri şi puteri, dintre acestea 178 sunt sirene electrice, 84 sirene electronice şi două sirene dinamice. Sirenele electronice şi dinamice sunt mijloace moderne de alarmare, prin intermediul acestora se pot transmite şi mesaje voce, preînregistrate şi au surse alternative de alimentare cu energie.

„Concluziile rezultate în urma acestui exerciţiu se vor centraliza la nivelul IGSU şi vor fi făcute publice în perioada imediat următoare. Recomandăm cetăţenilor să rămână calmi şi să urmărească informările pompierilor olteni. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma «exerciţiu»”,
se mai arată în comunicatul citat.

 
Alte articole din Eveniment:
1121 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Simona Ciocioană

Într-un con de umbră, din cauza lipsei performanţelor, sportul trebuie revigorat. Totul pleacă de la susţinere, de la cât investim în cel mai bun ambasador de imagine. O ordonanţă de urgenţă, dată în urmă cu câteva zile, este primul pas în resuscitarea sportului. Fie că vorbim de handbal, atletism, tenis sau sportul rege, fotb ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API