Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Societate » 20 aprilie 2017, ora: 15:46
facebook twitter Feed rss
 

Cinci oltence au obţinut ordin de protecţie împotriva agresorilor lor. Specialiştii DGASPC Olt pot obţine astfel de ordine şi în 48 de ore

Cinci oltence au obţinut ordin de protecţie împotriva agresorilor lor. Specialiştii DGASPC Olt pot obţine astfel de ordine şi în 48 de ore

Bătute şi hărţuite de partenerii lor, femeile ce ajung în Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei în familie din judeţul Olt au încercat să scape de agresorii lor. Astfel, acestea, ajutate de specialiştii DGASPC Olt, au obţinut cinci ordine de protecţie. Procedura a fost simplificată, iar aceste ordine pot fi eliberate de instanţă chiar şi în 48 de ore.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Pentru că violenţa în familie este un fenomen ce implică foarte multe componente şi sentimente din partea victimelor, acestea au nevoie de mult timp pentru a lua decizia ruperii de agresor. Odată ajunse în Centrul pentru victimele violenţei în familie, victimele au solicitat instanţelor ordin de protecţie, sătule fiind de limbajul agresiv şi bătăile repetate.

Directorul DGASPC Olt, Rădiţa Piroşca, a declarat că toate cele cinci ordine au fost puse în aplicare, iar femeile ajutate să iniţieze divorţul.

„Am obţinut, în premieră, cinci ordine de protecţie pe care le-am pus în aplicare. Am consiliat şi am acordat asistenţă juridică pentru divorţ. Serviciile noastre continuă şi după terminarea şederii în Centru, pentru că monitorizăm în continuare situaţia. Au fost cazuri care s-au terminat cu divorţ, iar victima s-a separat, stă cu chirie. Violenţa domestică nu este specifică doar unui nivel de trai scăzut sau fără ocupaţie. Am oferit şi servicii de zi pentru copiii victimelor, astfel încât să le fie uşor să-şi găsească un loc de muncă, ştiind că micuţii primesc două mese calde pe zi la Centrul nostru. Cineva s-a angajat la croitorie, o alta a devenit femeie de serviciu. Este important ca să depăşească această situaţie de criză. Să vadă că pot şi fără partenerul de viaţă, că se pot descurca. Acesta este rolul nostru”, a spus Piroşca.

Reprezentanţii DGASPC Olt spun că în urmă cu ceva timp ordinele de restricţie erau obţinute după o lună, însă acum procedura a fost simplificată şi pot fi aprobate chiar şi în 48 de ore.

„În urmă cu ceva timp, obţineam astfel de ordine de protecţie în decurs de o lună, poate mai mult. Instanţa solicita foarte multe probe. Acum am obţinut un astfel de ordin şi în 48 de ore”,
a adăugat Rădiţa Piroşca.

Grav este că din cele 29 de victime ale violenţei în familie, zece sunt din Slatina. Surprinzător, de foarte multe ori agresorii sunt oameni cu studii superioare, iar violenţa în familie nu este doar apanajului mediului sărăcăcios.

 
Alte articole din Societate:
1165 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Simona Ciocioană

Într-un con de umbră, din cauza lipsei performanţelor, sportul trebuie revigorat. Totul pleacă de la susţinere, de la cât investim în cel mai bun ambasador de imagine. O ordonanţă de urgenţă, dată în urmă cu câteva zile, este primul pas în resuscitarea sportului. Fie că vorbim de handbal, atletism, tenis sau sportul rege, fotb ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API