Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Social » 21 aprilie 2017, ora: 13:23
facebook twitter Feed rss
 

Oltenii au cumpărat ani de vechime în muncă de aproape două miloane de lei. Termenul s-a prelungit până la 31 decembrie

Oltenii au cumpărat ani de vechime în muncă de aproape două miloane de lei. Termenul s-a prelungit până la 31 decembrie

367 de persoane din judeţul Olt şi-au cumpărat vechime în muncă pentru a-şi asigura ieşirea la pensie, în valoare de aproape două milioane de lei. Guvernul a prelungit până la 31 decembrie 2017 data limită până la care pot plăti retroactiv contribuţia de asigurări sociale, printr-o Ordonanţă de Urgenţă. Prin urmare, cei care nu au anii de vechime necesari pentru a ieşi la pensie pot plăti contribuţiile retroactiv pentru o perioadă de maximum cinci ani, calculaţi la data încheierii contractului de asigurare.

de Simona Ciocioană
simona.ciocioana@gazetanoua.ro

Interesul mare pentru cei care voiau să se pensioneze, dar nu aveau suficientă vechime a adus prelungirea termenului de aplicare a Legii 186/2016 de la 27 aprilie 2017, până la sfârşitul anului.

Casa Judeţeană de Pensii Olt a încasat aproape două milioane de lei de la persoanele care au dorit să-şi plătească retroactiv contribuţia de asigurări sociale.

„Avem încheiate contracte cu 367 de persoane, suma plătită fiind de 1.866.282 de lei. Perioadele pentru care au solicitat vechime în muncă sunt diferite. Dintre cei 367 de persoane, doar 13 sunt cu perioadă maximă de cinci ani, pentru care se plăteşte în jur de 16.000 de lei. Cei mai mulţi sunt cu câteva luni”, a precizat Constanţa Gheorghe, purtător de cuvânt al CJP Olt.

Perioada pentru care se poate încheia asigurarea în sistemul public de pensii, în baza Legii 186, este de cel mult cinci ani, anterior încheierii contractului. Scopul acestei măsuri este evitarea de la excluderea socială a unor categorii de persoane care nu ar putea accede la pensia pentru limită de vârstă, pragul fiind de 15 ani de vechime în muncă. Plata contribuţiei de asigurări sociale se va efectua într-o singură tranşă sau eşalonat.

 
Alte articole din Social:
1174 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Simona Ciocioană

Într-un con de umbră, din cauza lipsei performanţelor, sportul trebuie revigorat. Totul pleacă de la susţinere, de la cât investim în cel mai bun ambasador de imagine. O ordonanţă de urgenţă, dată în urmă cu câteva zile, este primul pas în resuscitarea sportului. Fie că vorbim de handbal, atletism, tenis sau sportul rege, fotb ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API