Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Administraţie » 27 aprilie 2017, ora: 15:51
facebook twitter Feed rss
 

Managementul deşeurilor. Gunoiul oltenilor va fi colectat atât de la punct fix, cât şi din poartă în poartă

Managementul deşeurilor. Gunoiul oltenilor va fi colectat atât de la punct fix, cât şi din poartă în poartă

Gunoiul oltenilor va fi colectat atât de la punct fix, cât şi din poartă în poartă, după ce proiectul iniţial privind Sistemul Integrat pentru Managementul Deşeurilor din judeţ, implementat de CJ Olt, a primit avizul pentru modificarea în acest sens.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Marius Oprescu, a declarat că o primă versiune a caietului de sarcini pentru scoaterea la licitaţiei a administrării Sistemului Integrat pentru Managementul Deşeurilor (SIMD) din judeţ va fi prezentată săptămâna viitoare. Ulterior, caietul de sarcini trebuie aprobat de către toate unităţile administrativ teritoriale din judeţ, în şedinţă de consiliul local.

„Săptămâna viitoare, cei care asigură asistenţa tehnică vor veni să ne prezinte un draft al caietului de sarcini, urmând ca acest document să meargă către toate localităţile, să-l aprobe în şedinţă de consiliul local. După această procedură, îl vor ridica în SEAP”, a afirmat Oprescu.

Oficialii CJ Olt au primit aprobare de la Ministerul Fondurilor Europene pentru a modifica soluţia propusă în studiul de fezabilitate privind implementarea proiectului Serviciu Integrat pentru Managementul Deşeurilor (SIMD), astfel încât firma care îşi va adjudeca licitaţia va colecta gunoiul atât „din poartă în portă”, cât şi „la punct fix”.

„Este vorba de o adăugare la acel proiect, nu de o modificare. Vom avea o colectare mixtă a gunoiului, atât din poartă în poartă, cât şi de la punctele fixe, aşa cum prevedea proiectul iniţial”, a mai declarat Marius Oprescu.

Proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Olt” este derulat de Consiliul Judeţean (CJ) Olt şi finanţat prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, având o valoare de 31.812.843 euro (130.544.001 lei), fără TVA, din care finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 23.060.887 euro (94.630.350 lei).

Depozitul ecologic de deşeuri de la Bălteni are o capacitate de 3.560.000 metri cubi. Este vorba despre prima celulă de depozitare a deşeurilor, care are o capacitate de 880.000 metri cubi şi o perioadă de funcţionare de 10 ani. Tot pe amplasamentul depozitului de la Bălteni s-a construit şi o staţie de sortare cu o capacitate totală de 29.000 tone pe an, o staţie de tratare levigat, un sistem de colectare a gazului, dar şi sistem de alimentare cu apă şi energie electrică, drumuri de acces şi alei interioare sau pavilionul administrativ.

În cadrul acestui proiect, fuseseră deja finalizate lucrările de construcţie a patru staţii de transfer în Caracal, Balş, Corabia, Scorniceşti, a 3.722 platforme de colectare a resturilor menajere şi a 1.975 platforme de colectarea a deşeurilor reciclabile, în cele 112 localităţi din judeţ. În curs de implementare se află şi lucrările de închidere a depozitelor urbane neconforme existente în localităţile Slatina, Drăgăneşti-Olt, Scorniceşti, Caracal, Corabia şi Balş.

 
Alte articole din Administraţie:
1457 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

Comunitatea persoanelor gay a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest în Capitală. Manifestaţia vine în contextul în care se încearcă redefinirea familiei în Constituţie şi excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în ţară. Zeci de aşa zişi specialişti au ieşit în faţă, precizând că leg ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API