Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Comunitate » 28 aprilie 2017, ora: 13:57
facebook twitter Feed rss
 

Pescuitul în scop ştiinţific, interzis în lacurile de acumulare de pe râul Olt

Pescuitul în scop ştiinţific, interzis în lacurile de acumulare de pe râul Olt

Autorizaţia specială de pescuit în scop ştiinţific pentru anul 2017 în zona lacurilor de acumulare de pe râul Olt a fost anulată, potrivit unui comunicat al Prefecturii Olt.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

Decizia a fost luată, potrivit sursei citate, în urma discuţiilor purtate de prefectul judeţului Olt cu reprezentaţii Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - în contextul protestului pescarilor din luna aprilie 2017 - şi a întâlnirii din data de 20 aprilie 2017 cu reprezentanţii Asociaţiei „Salvaţi Râul Olt”.

Alte măsuri luate sunt elaborarea proiectului de ordin al ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, privind interzicerea pescuitului comercial şi recreativ pe timp de noapte, conform Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, documentul aflându-se în acest moment pe circuitul de aprobare, dar şi stabilirea, până cel târziu la data de 3 mai 2017, a punctelor de acostare care să faciliteze debarcarea peştelui şi trasabilitatea acestuia până la punctele de primă vânzare.

„Măsurile au fost transmise oficial prefectului judeţului de către preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură în cursul zilei de ieri, 27 aprilie 2017”, se mai arată în comunicatul citat.

Pescuitul în scop ştiinţific, definit la art. 2 pct. 181 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, aprobată cu modificări şi completări de Legea nr. 317/2009, cu modificările şi completările ulterioare, se practică în baza autorizaţiei speciale de pescuit în scop ştiinţific.

Pescuitul în scop ştiinţific presupune „extragerea resurselor acvatice vii din habitatele piscicole naturale şi din amenajările piscicole, conform planului anual aprobat, în orice perioadă a anului, inclusiv în perioadele de prohibiţie, în orice zonă, pentru orice specie acvatică, la orice vârstă şi dimensiune, cu utilizarea oricăror metode, unelte, dispozitive şi plase de pescuit, atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii, în baza autorizaţiei speciale de pescuit în scop ştiinţific”.

 
Alte articole din Comunitate:
1556 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

Comunitatea persoanelor gay a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest în Capitală. Manifestaţia vine în contextul în care se încearcă redefinirea familiei în Constituţie şi excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în ţară. Zeci de aşa zişi specialişti au ieşit în faţă, precizând că leg ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API