Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Comunitate » 2 mai 2017, ora: 13:59
facebook twitter Feed rss
 

Şaptesprezece dosare penale pentru evaziune fiscală

Şaptesprezece dosare penale pentru evaziune fiscală

Inspecţia Fiscală din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt a efectuat peste două sute de controale, în primul trimestru din acest an. În timp ce unii contribuabili au primit amenzi, alţii s-au ales cu dosare penale pentru evaziune fiscală.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

În primul trimestru din acest an, specialiştii Inspecţiei Fiscale din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt au efectuat 207 acţiuni de inspecţie fiscală, din care 108 la contribuabili persoane juridice şi 99 la persoane fizice. Totodată, au fost făcute 70 de controale inopinate pentru identificare şi stoparea fenomenului de evaziune fiscală.

Organele de inspecţie fiscală au încercat să constate corectitudinea şi exactitatea îndeplinirii obligaţiilor fiscale de către contribuabili. În urma acestor verificări s-au stabilit venituri suplimentare în valoare de peste 3.859 mii lei.

Pentru deficienţele constatate au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare de 85,70 mii lei. Mai mult de atât, au fost înaintate organelor de cercetare penală 17 sesizări, prejudiciul estimat ajungând la peste 7.625 mii lei.

În primul trimestru, potrivit obiectivelor cuprinse în programul de dezvoltare economică şi socială a judeţului, organele de inspecţie fiscală au acordat prioritate acţiunilor de verificare pentru reducerea fraudei şi neconformităţii în domeniul TVA şi eliminării întârzierilor în rambursarea taxei pe valoare adăugată.

Astfel, au fost efectuate 58 de verificări pentru soluţionarea deconturilor negative cu TVA cu opţiune de rambursare, în sumă de 6.495,02 mii lei. În urma inspecţiilor efectuate, s-a aprobat la rambursare suma de 6.019, 46 mii lei şi s-au respins 475 mii lei, ceea ce reprezintă 7,32 la sută din suma solicitată la rambursare.  

 
Alte articole din Comunitate:
1050 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

Comunitatea persoanelor gay a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest în Capitală. Manifestaţia vine în contextul în care se încearcă redefinirea familiei în Constituţie şi excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în ţară. Zeci de aşa zişi specialişti au ieşit în faţă, precizând că leg ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API