Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Sănătate » 3 mai 2017, ora: 16:23
facebook twitter Feed rss
 

Medicii slătineni recomandă părinţilor să verifice periodic postura şi aliniamentul coloanei copiilor. Aceştia pot dobândi probleme grave de sănătate

Medicii slătineni recomandă părinţilor să verifice periodic postura şi aliniamentul coloanei copiilor. Aceştia pot dobândi probleme grave de sănătate

Medicii de pe Secţia Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie de la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina au tot mai des în grijă adolescenţi ce au de suferit din cauza orelor în şir petrecute în faţa calculatorului. Doctorii slătineni şi-ar dori ca părinţii să verifice periodic postura şi aliniamentul coloanei copiilor.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Şefa Secţiei Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul Roxana Catană, a precizat că părinţii trebuie să intervină atunci când sesizează că adolescentul stă foarte multe ore în faţa calculatorului.

„Adolescenţii, grupa de vârstă 15-18 ani, stau foarte mult la calculator, iar postura şi aliniamentul au de suferit din acest punct de vedere. Ei sunt aşa de atraşi de ceea ce văd acolo, încât partea medicală de igienă ortopedică a colonei nu mai exită. Părintele trebuie să intervină, iar în momentul în care copilul este dezbrăcat trebuie să se uite atent la coloana lui. Nu avem în vedere numai partea estetică a toracelui, în timp se ajunge la insuficienţă respiratorie restrictivă şi la o grămadă de alte probleme. Lucrurile trebuie privite un pic în ansamblu”, a spus Roxana Catană.

Medicul slătinean a precizat că tinerii nu mai sunt ignoranţi, iar după ce sunt descoperite afecţiunile vin pentru şedinţele de recuperare.

„Este greu să lucrezi cu pacientul tânăr, pentru că el are acces la o plajă largă de informaţii, există internet, există cărţi de specialitate, iar oameni ştiu exact la ce să se aştepte. Nici nu sunt ignoranţi şi vin la doctor atunci când sunt descoperite afecţiunile”,
a adăugat Catană.

 
Alte articole din Sănătate:
703 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

Comunitatea persoanelor gay a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest în Capitală. Manifestaţia vine în contextul în care se încearcă redefinirea familiei în Constituţie şi excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în ţară. Zeci de aşa zişi specialişti au ieşit în faţă, precizând că leg ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API