Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Comunitate » 7 mai 2017, ora: 14:05
facebook twitter Feed rss
 

Topitorii amendate de Garda de Mediu Olt pentru emisii de noxe în atmosferă

Topitorii amendate de Garda de Mediu Olt pentru emisii de noxe în atmosferă

Patru topitorii de pe raza judeţului Olt au fost amendate, în luna martie, de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu cu câte 15.000 lei, pentru eliminarea în atmosferă de „emisii fugitive nedirijate”.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

Potrivit unui comunicat de presă, remis de Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Olt, au fost aplicate amenzi în cuantum total de 60.000 lei, către patru topitorii de pe raza judeţului. Administratorii topitoriilor nu au folosit instalaţiile de filtrare.

„Nerespectarea obligaţiei prevăzute de art. 59, alin.1,  din Legea 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător, de a se supune tuturor cerinţelor legale de a nu elimina în atmosfera emisii fugitive nedirijate, fapta pentru care au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale a câte  15.000 lei pentru fiecare societate (total 60.000 lei)”
, se arată în documentul citat.

De asemenea, o firmă din Caracal a fost amendată de Garda de Mediu cu suma de 50.000 lei, fiind de asemenea emisă notificarea către APM Olt cu propunerea suspendării autorizaţiei de mediu.

 

Comisarii de mediu spun că  societatea nu a respectat condiţiile impuse în  autorizaţia de mediu privind notificarea autorităţii emitente a autorizaţiei de mediu, „cu privire la modificarea condiţiilor care au stat la baza emiterii actului de reglementare precum, şi nerespectarea obligaţiei de a monitoriza factorii de mediu aer, apă şi zgomot cu frecvenţa impusă prin autorizaţie”.

În luna martie, comisarii de mediu au constatat mai multe fapte de natură contravenţională aplicând 10 amenzi în valoare de 175.000 lei.

 

 
Alte articole din Comunitate:
494 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

Comunitatea persoanelor gay a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest în Capitală. Manifestaţia vine în contextul în care se încearcă redefinirea familiei în Constituţie şi excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în ţară. Zeci de aşa zişi specialişti au ieşit în faţă, precizând că leg ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API