Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Comunitate » 8 mai 2017, ora: 13:52
facebook twitter Feed rss
 

Fast-food-ul slătinean, închis din nou de DSVSA Olt. Germeni, descoperiţi pe suprafeţe, ustensile şi echipamente

Fast-food-ul slătinean, închis din nou de DSVSA Olt. Germeni, descoperiţi pe suprafeţe, ustensile şi echipamente

Probe din nou necorespunzătoare descoperite la fast-food-ul din centrul municipiului. Medicii din cadrul DSVSA Olt au constatat că pe suprafeţele de lucru, ustensile şi echipamente este depăşit numărul total de germeni. Autorităţile au emis din nou o ordonanţă de suspendare a activităţii pe perioadă nedeterminată.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

La finalul lunii aprilie, doi copii s-au prezentat la spital cu simptome specifice toxiinfecţiei alimentare, iar DSVSA Olt a recoltat probe de la fast-food-ul din buricul târgului de unde cele două fetiţe au mâncat pizza.

 

Din cele şase probe prelevate de specialiştii DSVSA Olt, două dintre ele au fost necorespunzătoare, fiind descoperite enterobacterii la testul de sanitaţi al angajaţilor şi depăşirea numărului total de germeni pentru suprafaţa de lucru. Astfel, DSVSA Olt a luat decizia de a închide temporar unitatea, pentru a se putea face o igienizare generală, iar fast-food-ul să poată pune în aplicare planul de conformitate dispus de autorităţi.

 

La nici 24 de ore de la ordonanţa de suspendare a activităţii, fast-food-ul a fost redeschis de reprezentanţii DSVSA Olt, iar începând din 3 mai, slătinenii au avut la discreţie toată gama de produse, pateuri, pizza sau ariprioare.


La ultimul control din 3 mai, medicii de la DSVSA Olt au prelevat noi probe din restaurantul de tip fast-food, pentru a se vedea dacă igienizarea a fost făcută corespunzător. Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii DSVSA Olt, fast-food-ul slătinean a fost luni închis din nou, pentru că ultimele probe analizate de Laboratorul din cadrul instituţiei oltene au ieşit necorespunzătoare.

 

„Rezultatele sunt necorespunzătoare, pentru că numărul total de germeni de pe suprafeţe, ustensile şi echipamente era depăşit. S-a dispus suspendarea activităţii până la remedierea neconformităţilor”, spun reprezentanţii DSVSA Olt.

Două surori au ajuns la spital, la finalul lunii aprilie, cu dureri abdominale, stări de vomă şi greaţă. Familia fetelor a pus totul pe seama consumului de pizza de la unul dintre cele mai vechi fast-food-uri din municipiu.

Autorităţile au confirmat că la această unitate din buricului târgului au fost înregistrate probleme şi în anii trecuţi. Astfel, fast-food-ul slătinean a avut activitatea suspendată în noiembrie 2015 timp de o săptămână, iar în primăvara anului trecut ordonanţa de suspendare a fost pentru două săptămâni jumătate.    
 

 
Alte articole din Comunitate:
908 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

Comunitatea persoanelor gay a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest în Capitală. Manifestaţia vine în contextul în care se încearcă redefinirea familiei în Constituţie şi excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în ţară. Zeci de aşa zişi specialişti au ieşit în faţă, precizând că leg ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API