Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Sănătate » 8 mai 2017, ora: 14:44
facebook twitter Feed rss
 

Tot mai mulţi olteni se plâng medicilor că sunt înţepaţi de căpuşe. DSP Olt, avertizează

Tot mai mulţi olteni se plâng medicilor că sunt înţepaţi de căpuşe. DSP Olt, avertizează

DSP Olt a avertizat că un număr tot mai mare de oameni sunt înţepaţi de căpuşe. Specialiştii DSP Olt au făcut o serie de recomandări pentru ca oltenii să ştie exact cum să acţioneze dacă sunt înţepaţi.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Tot mai mulţi olteni se plâng medicilor că au fost înţepaţi de căpuşe. Astfel, DSP Olt a transmis informaţii utile pentru crescătorii de animale şi populaţie privind rolul pe care căpuşele îl au ca paraziţi şi, în principal, ca vectori în transmiterea unor boli grave.


Căpuşele sunt insecte parazite ce populează suprafaţa corpului. Majoritatea se găsesc pe tegumentele mamiferelor, sau în blana lor şi pe pielea păsărilor. O parte din căpuşe reprezintă vectorul principal de transmitere al bolii Lyme sau al unui tip particular de meningoencefalită.Părinţii care îşi duc copiii în parcuri sau la picnicuri în păduri trebuie să fie atenţi dacă micuţii prezintă febră, amorţeală, eczeme, durere şi umflarea articulaţiilor, palpitaţii, greaţă sau vărsături.


Căpuşele trebuie îndepărtate de pe suprafaţa corpului de îndată ce sunt descoperite, pentru că numai aşa se reduce riscul apariţiei unor reacţii inflamatorii tegumentare.


Specialiştii DSP Olt recomandă aplicarea spray-urilor speciale împotriva insectelor, însă acestea trebuie utilizate cu grijă în cazul copiilor. Părinţii nu trebuie să pulverizeze spray pe mâinile copiilor, pentru că aceştia introduc mâna în gură şi există riscul intoxicării cu diferite substanţe. Totodată, tegumentele trebuie să fie acoperite, să poarte mănuşi de menaj, iar habitatul să fie curăţat permanent.

 
Alte articole din Sănătate:
351 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

Comunitatea persoanelor gay a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest în Capitală. Manifestaţia vine în contextul în care se încearcă redefinirea familiei în Constituţie şi excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în ţară. Zeci de aşa zişi specialişti au ieşit în faţă, precizând că leg ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API