Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Actualitate » 10 mai 2017, ora: 11:33
facebook twitter Feed rss
 

FOTO. Prima zi de grevă generală la Garda de Mediu Olt: Fără inspecţii şi relaţii cu publicul

Acest articol conţine 3 poze
FOTO. Prima zi de grevă generală la Garda de Mediu Olt: Fără inspecţii şi relaţii cu publicul

Comisarii Gărzii de Mediu Olt au intrat în grevă generală, de miercuri dimineaţa, ei suspendându-şi activitatea pe termen nelimitat, iar oltenii care au călcat pragul instituţiei au fost întorşi din drum.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

Angajaţii Gărzii de Mediu Olt au ieşit, miercuri dimineaţă, pe treptele instituţiei cu pancarte inscripţionate cu „grevă generală”. Ei reclamă că este de neînţeles discrepanţa între importanţa care se acordă la nivel global problemelor legate de protecţia mediului şi modul în care sunt trataţi în ţara noastră cei care veghează la păstrarea unui mediu sănătos.

„Începând de astăzi, Garda Naţională de Mediu şi Comisariatul Judeţean Olt au declanşat greva generală, pe termen nelimitat, manifestându-şi astfel nemulţumirile faţă de inechitatea salarială care există în domeniul protecţiei mediului. Deşi protecţia mediului este de o importanţă mare şi la nivel global, salariaţii din acest sistem sunt nemulţumiţi pentru felul în care sunt salarizaţi, având cele mai mici salarii, la ora actuală”, a declarat liderul sindical Aura Mandache.

Pe întreaga perioadă a grevei generale nu se vor desfăşura activităţile specifice Gărzii Naţionale de Mediu şi nu se va lucra cu publicul în niciun comisariat din ţară. Oltenii care nu ştiau de protestul comisarilor de mediu au fost nevoiţi, miercuri dimineaţa, să facă drum întors de la instituţia de mediu.

„Pe perioada pe care se va desfăşura greva generală, nu se vor mai desfăşura activităţi specifice Gărzii de Mediu şi nici relaţii cu publicul. Au venit câteva persoane, în această dimineaţă, şi nu au fost onorate solicitările dumnealor. Ne pare rău, dar sperăm să ni se acorde cât mai curând ceea ce am solicitat”, a mai spus Aura Mandache.

Şi în data de 26 aprilie 2017, angajaţii Gărzii Naţionale de Mediu au întrerupt programul de lucru pentru două ore, la nivel naţional, în vederea aducerii în prim-plan a nemulţumirilor legitime privind alinierea salariilor personalului GNM la nivelul salariilor colegilor din instituţiile cu atribuţii similare, cât şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă

„Nu avem niciun semnal de la Centru, până la ora actuală. De la data de 26 aprilie, când a fost greva de avertisment şi până în momentul de faţă, reprezentanţii Ministerului nu au răspuns solicitărilor noastre de a mări salariile din cadrul Gărzii de Mediu”
, a mai declarat Aura Mandache.

 
Alte articole din Actualitate:
500 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
1. un alegător  10 mai 2017, 15:19
Dacă nu le convin salariile să plece și să lase pe ații în locul lor, sunt zeci sau sute care le pot lua locul și sunt sunt mai bine pregătiți ca șpăgarii ăștia care au fost angajați politic!
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

Comunitatea persoanelor gay a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest în Capitală. Manifestaţia vine în contextul în care se încearcă redefinirea familiei în Constituţie şi excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în ţară. Zeci de aşa zişi specialişti au ieşit în faţă, precizând că leg ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API