Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Comunitate » 10 mai 2017, ora: 14:50
facebook twitter Feed rss
 

Ministrul Agriculturii, ajutor pentru înfiinţarea unui centru de colectare în sudul judeţului. Miniştrii Cabinetului Grindeanu, invitaţi să guste roşiile de Izbiceni

Ministrul Agriculturii, ajutor pentru înfiinţarea unui centru de colectare în sudul judeţului. Miniştrii Cabinetului Grindeanu, invitaţi să guste roşiile de Izbiceni

Ajuns la ceas de seară în judeţ, ministerul Agriculturii a avut, marţi, discuţii cu mai mulţi fermieri de la Izbiceni, Giuvărăşti şi Cilieni. Legumicultorii de la Izbiceni au solicitat ministrului Petre Daea sprijin pentru realizarea centrelor de sortare, colectare şi depozitare. Oficialul de la Bucureşti a promis că zilele următoare va trimite în comuna olteană o echipă de specialişti de la Ministerul Agriculturii care să găsească soluţii pentru această problemă. Totodată, fermierii olteni au fost invitaţi să aducă trufandalele lor în şedinţa de Guvern de joi.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Fermierii olteni din bazinul legumicol din sudul judeţului au stat faţă în faţă cu ministrul Agriculturii, Petre Daea. Acesta a dorit să ştie direct de la fermieri cu ce fel de probleme se confruntă.

Viceprimarul de la Izbiceni, Florin Lazăr, spune că prima solicitare a fermierilor către ministrul Petre Daea a fost acordarea sprijinului pentru realizarea unor centre de sortare şi depozitare pentru legumele produse în comună.

„Fermierii sunt foarte încântaţi de vizita ministerului, l-au văzut foarte implicat şi s-au bucurat că a venit în zonă să vadă personal ce probleme sunt. Fermierii din comuna Izbiceni s-au plâns ministrului de lipsa unui cadru organizat de vânzare, adică au probleme la desfacere. L-am rugat pe ministru să ne ajute să aducem în zonă un investitor ca să înfiinţăm un centru de colectare, selectare şi ambalare. Ne-a promis că trimite în comună o echipă de specialişti de la minister, în câteva zile, ca să analizeze problema şi să vadă posibilităţile din zonă. Să ne înveţe cum să facem acest centru de colectare şi ambalare, dar şi să intermedieze posibile contracte cu marile lanţuri de magazine”,
a spus Lazăr.

Ministrul Agriculturii a dorit să ştie de la fermieri cum funcţionează Programul de sprijin pentru tomate. Mai mult de atât, oltenii i-au explicat întregul procesul tehnologic şi cantităţile de roşii pe care le vor recolta în această perioadă.

Legumicultorii olteni i-au explicat ministrului că intermediarii care preiau acum roşii de la Izbiceni refuză să emită documente pentru cantitatea cumpărată.

„Avem peste 20 de fermieri în comună care au ieşit cu roşiile în pieţe, iar zile următoarea mai urmează alţi 30-40. Comercianţii, intermediarii care preiau acum roşiile, nu vor să emită documente. I-am explicat ministrului că intermediarii nu vor acte, iar producătorii nu pot face dovada că au vândut marfa ca să primească sprijinul de 3.000 de euro”, a adăugat viceprimarul din comuna Izbiceni.

Cu roşiile de Izbiceni, în şedinţa de Guvern


Ministrul Agriculturii a invitat un fermier de la Izbiceni cu roşii în şedinţa de Guvern de joi pentru ca toţi miniştrii Cabinetului Grindeanu să guste trufandalele olteneşti.

„Un fermier din comună a fost invitat de ministru să se prezinte, joi, în şedinţa de Guvern cu roşii de Izbiceni. Fermierul trebuie să expună pe larg problemele pe care noi le avem aici, iar toţi miniştrii să guste roşiile noastre. Ne mobilizăm pentru această întâlnire, pentru că ajută foarte mult comunitatea”, a conchis Lazăr.

Fermierii primesc cei 3.000 de euro, în zece zile după depunerea documentelor

După Izbiceni, Petre Daea a vizitat şi comuna Giuvărăşti. Acesta le-a dat asigurări legumicultorilor că îşi vor primi ajutorul de minimis de 3.000 de euro la zece zile după ce depun documentele justificative la Direcţia pentru Agricultură Olt din care să reiasă că au vândut până în luna mai cel puţin 2.000 de kilograme de roşii.

Primarul de la Giuvărăşti, Cătălin Imireanu, spune că aceşti bani îi vor încuraja pe fermieri să cultive devreme tomate.

„A venit ministrul în comună chiar pe înserat. A fost curios să vadă dacă pleacă roşii din comună. Să vadă dacă funcţioneză Programul pentru tomate. Tocmai veniseră doi fermieri dintr-o piaţă din Bucureşti, oamenii vânduseră deja două tone la prima tură. Solariile sunt roşii, mai au de cules iar. A fost foarte mulţumit, a vrut să se convingă dacă pleacă roşiile din comună spre piaţă. Ministrul ne-a dat asigurări că dacă fermierul face dovada că a vândut cele două mii de kilograme, duce documentele la Direcţia pentru Agricultură Olt, aşa cum cere Programul, iar în zece zile are banii în cont. Ceea ce ar fi extraordinar, fermierii ar fi încurajaţi să planteze în continuare roşii”,
a spus Imireanu.      

 
Alte articole din Comunitate:
705 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

Comunitatea persoanelor gay a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest în Capitală. Manifestaţia vine în contextul în care se încearcă redefinirea familiei în Constituţie şi excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în ţară. Zeci de aşa zişi specialişti au ieşit în faţă, precizând că leg ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API