Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Sănătate » 10 mai 2017, ora: 16:24
facebook twitter Feed rss
 

Investiţii pe Secţia de Recuperare a SJU Slatina. Vechea bucătărie de parafină, înlocuită cu una nouă

Investiţii pe Secţia de Recuperare a SJU Slatina. Vechea bucătărie de parafină, înlocuită cu una nouă

Ţinând cont de afluxul de pacienţi care ajung lunar pe Secţia de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, reprezentanţii unităţii medicale au demarat o serie de investiţii pentru ca pacienţii care apelează la aceste şedinţe de recuperare să beneficieze de condiţii superioare.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Secţia de Recuperare este tot timpul la capacitate maximă, programările medicilor fiind făcute până la finalul lunii iulie.

Pentru ca oltenii care tranzitează această secţie să beneficieze de condiţii superioare, reprezentanţii celui mai mare spital din judeţ au eliminat vechea bucătărie de parafină şi au achiziţionat una nou.

Şefa Secţiei de Recuperare, medicul Roxana Catană, a declarat că acum acest proces este mult mai igienic, iar eliminarea vechii bucătării de parafină duce şi la reducerea cheltuielilor.

„Avem deja o realizare pe secţie, pentru că am eliminat vechea bucătărie de parafină şi am achiziţionat o baie de parafină nouă. Parafina nu mai este aşezată direct pe pacient cum era până acum, ea este inclusă în nişte săculeţi. Totul este mult mai igienic. Am eliminat şi aragazul, butelia şi mizeria. Mai avem de pus la punct câteva lucruri ce ţin strict de partea administrativă, pentru că zugrăvim acel spaţiu şi facem modificări”,
a spus Roxana Catană.

Medicul îşi doreşte ca în acest an să mai primească un alt apart nou ce ar permite efectuarea terapiei şi la pacienţii cu proteze metalice.

„Noi sperăm ca în acest an să mai primim aparate noi. Am făcut referat pentru un aparat cu ajutorul căruia putem să aplicăm terapia la cei cu proteze metalice, pe implanturile metalice. Până acum nu exista la Slatina această posibilitate. Sperăm să-l avem în viitorul apropiat, este un aparat pe care nici măcar centrele universitare nu îl au achiziţionat, doar foarte puţine. Ca investiţie, aparatul este sub zece mii de euro”,
a adăugat Roxana Catană.
 

 
Alte articole din Sănătate:
709 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

Comunitatea persoanelor gay a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest în Capitală. Manifestaţia vine în contextul în care se încearcă redefinirea familiei în Constituţie şi excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în ţară. Zeci de aşa zişi specialişti au ieşit în faţă, precizând că leg ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API