Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Sănătate » 11 mai 2017, ora: 15:09
facebook twitter Feed rss
 

Structura Spitalului Caracal, modificată. Conducerea bifează rând pe rând condiţiile impuse de Minister, pentru ca spitalul să obţină gradul al treilea

Structura Spitalului Caracal, modificată. Conducerea bifează rând pe rând condiţiile impuse de Minister, pentru ca spitalul să obţină gradul al treilea

Pentru că vor să trateze cazuri tot mai complexe şi să încheie un contract mai generos cu CAS Olt, reprezentanţii Spitalului Municipal Caracal lucrează intens la proiectul lor de a transforma unitatea medicală în una de rang trei. Până la finalul anului, atunci când vor fi bifate toate condiţiile impuse Ministerul Sănătăţii, Caracalul va avea un spital de rang superior, iar complexitatea şi calitatea actului medical va creşte.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Mai multe concursuri sunt în plină derulare în această perioadă, iar spaţii din cadrul unităţii medicale sunt reabilitate.

Directorul medical al spitalului din Caracal, medicul Mihnea Tuţă, a precizat că atragerea de specialişti noi are drept scop atingerea ţintei de înaintare în grad a unităţii medicale.

„Suntem în plin concurs de medici. Zilele acestea au susţinut concurs candidaţii de la Neurologie şi Medicină Internă. La Radiologie avem trei candidaţi pe două posturi, este bine când există concurenţă. La fel urmează să facem angajări la Neonatologie. Noi vom avea nevoie de trei neonatologi pe secţie, iar cu rezidentul care ne vine în decembrie facem acest număr. Avem obligaţia să existe trei neonatologi pentru Maternitate de rangul doi, plus linie de gardă pe Neonatologie. Toate eforturile pe care le facem acum cu angajările sunt pentru a respecta normativele unui spital de rang trei. Am făcut solicitare la Ministerul Sănătăţii, toată conducerea a trecut pe la toate compartimentele care se ocupă de diverse aspectele privind obţinerea rangului al treilea. Atunci când depunem dosarul trebuie să avem toate punctele bifate”,
a spus Mihnea Tuţă.

Totodată, reprezentanţii unităţii medicale de la Caracal trebuie să modifice structura pentru a putea fi inclus şi Compartimentul de Psihiatrie.

„Trebuie să modificăm structura spitalului ca să includem şi Compartimentul de Psihiatrie. Acest Compartiment trebuie amenajat, iar primăria a alocat bani pentru acest lucru. Acest spaţiu trebuie reabilitat, iar câţiva pereţi să fie consolidaţi. Avem patru psihiatri angajaţi, din acest punct de vedere nu avem probleme”, a adăugat Tuţă. 

În cadrul spitalului va fi înfiinţată şi o Terapie Intensivă pentru nou-născuţi. Medicul Mihnea Tuţă a precizat că obţinerea gradului al treilea înseamnă şi bani mai mulţi de la CAS Olt.

„Cred că spre finalul anului vom reuşi să bifăm totate condiţiile şi să devenim spital de rang trei. Ne dorim ca noul contract cu CAS Olt să-l prindem cu gradul al treilea, ceea ce ne va aduce bani în plus. Vor fi plătite mai bine cazurile şi vom putea intra în Programe Naţionale. Va fi şi un alt grad de competenţe, iar complexitatea cazurilor pe care le vom trata aici va fi mult mai mare”, a adăugat directorul medical al spitalului din Caracal. 

 
Alte articole din Sănătate:
1097 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

Comunitatea persoanelor gay a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest în Capitală. Manifestaţia vine în contextul în care se încearcă redefinirea familiei în Constituţie şi excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în ţară. Zeci de aşa zişi specialişti au ieşit în faţă, precizând că leg ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API