Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Sănătate » 15 mai 2017, ora: 16:12
facebook twitter Feed rss
 

Criză de vaccin ROR, în judeţ. Peste 1.800 de restanţieri

Criză de vaccin ROR, în judeţ. Peste 1.800 de restanţieri

În timp ce proiectul legii vaccinării se află în dezbatere, autorităţile nu reuşesc să asigure necesarul tuturor dozelor de vaccin. Astfel, la nivelul judeţului sunt 1.885 de restanţieri la vaccinul ROR, în timp ce în acest an au fost confirmate 64 de cazuri cu rujeolă.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

DSP Olt nu are în depozitele sale nicio doză de vaccin ROR, ser folosit pentru imunizarea copiilor împotriva unor boli precum rujeola, oreion şi rubeola. Această situaţie este înregistrată în plină epidemie de rujeolă.

Purtătorul de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu, a precizat că peste 1.800 de copii din judeţ sunt restanţieri la acest vaccin.

„La acest moment, la nivelul judeţului este o criză de vaccin ROR. Avem 1.885 de restanţieri, aceştia sunt rezultaţi nu doar din lipsa de vaccin, cât şi din rândul copiilor nevaccinaţi ca urmare a neprezentării la cabinetul medicului de familie, refuzuri sau contraindicaţii temporare sau omisiuni. Nu avem date oficiale când vom primi vaccinul ROR”, a spus Gogiu.

În plină epidemie de rujeolă, autorităţile centrale caută soluţii pentru rezolvarea crizei vaccinurilor.

Astfel, premierul Sorin Grindeanu a cerut constituirea rapidă a unui grup operativ, format din reprezentanţi ai guvernului, ai societăţilor profesionale, ai asociaţiilor şi societăţii civile, care să găsească soluţii imediate pentru criza vaccinurilor. Grindeanu este convins că autorităţile nu pot impune prin lege obligativitatea vaccinări, atâta timp cât dozele de vaccin nu pot fi asigurate.
Acest grup operativ va avea un mandat clar, inclusiv de a veni cu propuneri de modificare a cadrului legal, astfel încât, pe termen scurt, să permită achiziţionarea dozelor de vaccin necesare, iar pe termen mediu, asigurarea stocurilor de vaccinuri în mod predictibil şi continuu.

 
Alte articole din Sănătate:
355 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

Comunitatea persoanelor gay a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest în Capitală. Manifestaţia vine în contextul în care se încearcă redefinirea familiei în Constituţie şi excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în ţară. Zeci de aşa zişi specialişti au ieşit în faţă, precizând că leg ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API