Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Sănătate » 16 mai 2017, ora: 14:09
facebook twitter Feed rss
 

O echipă complexă de chirurgi slătineni, intervenţie de succes. După o operaţie de zece ore, pacienta le recomandă oltenilor să se trateze la SJU Slatina

O echipă complexă de chirurgi slătineni, intervenţie de succes. După o operaţie de zece ore, pacienta le recomandă oltenilor să se trateze la SJU Slatina

Intervenţie maraton la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde chirurgii din cadrul Compartimentului de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială au reuşit să salveze viaţa unei slătinence diagnosticată cu o formaţiune tumorală la nivelul mandibulei. O echipă de medici formată din chirurgi maxilo, plasticieni şi anestezişti au reuşit excizia în bloc a formaţiunii tumorale, întreaga zonă afectată fiind reconstruită. Intervenţia a durat zece ore, iar femeia de 54 de ani se simte foarte bine. Aceasta le recomandă oltenilor să dea credit echipei de medici tineri de la SJU Slatina şi să-şi rezolve problemele medicale aici.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

O pacientă din Slatina s-a plâns medicilor de la Compartimentul de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială din cadrul SJU Slatina că prezintă o formaţiune la nivel maxilo-facial şi că se confruntă cu tulburări de alimentaţie.

După investigaţii amănunţite, şeful Secţiei ORL din cadrul spitalului slătinean, medicul George Craioveanu, a stabilit că femeia are o formaţiune tumorală de creastă alveolară mandibulară stângă, cu invazia planşeului oral stâng. Practic, întreaga parte stângă a feţei femeii era afectată, iar medicii au făcut excizia în bloc a formaţiunii tumorale.

„Este a şasea intervenţie de acest gen de la nivelul SJU Slatina şi clar este un succes. S-a făcut excizia în bloc a formaţiunii tumorale cu rezecţia segmentară de mandibulă, cu evidare cervicală bilaterală. Am procedat la reconstrucţia cu placă primară din titan şi lambou liber vascularizat, fiind făcute anastomoze microvasculare sub microscop”, a spus Craioveanu, care s-a plâns de deficitul de personal mediu de pe secţia pe care o coordonează.

Pentru această intervenţie, care a durat zece ore, în sala de operaţie au intrat trei echipe de medici: una formată din trei doctori de la Compartimentul Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială, doctorii Craioveanu, Săndulescu şi Rusoiu, chirurgul plastician Andrei Ştefănescu şi echipa de anestezişti, în frunte cu medicul Alina Chiriac.

Chirurgul plastician de la SJU Slatina, medicul Andrei Ştefănescu, a precizat că operaţia a fost extrem de complicată.

„Ne străduim de fiecare dată ca astfel de intervenţii complexe să dureze mai puţin. Ne petrecem foarte mult timp pentru a planifica aceste operaţii, se discută tot timpul cu pacientul, iar atunci când intrăm în sală avem şi un plan de rezervă”,
a spus Ştefănescu.

Pe mâna medicilor tineri

La nici o lună de la efectuarea intervenţiei, pacienta vine la control şi a reuşit să stabilească o relaţie specială cu medicii care i-au dat o nouă şansă la viaţă.

Aceasta a declarat că a dat credit echipei de medici tineri de la Slatina şi le recomandă şi altor olteni să-şi rezolve problemele aici.

„Operaţia a avut loc pe 20 aprilie şi mă simt foarte bine, refacerea a fost rapidă. Medicii mi-au explicat riscurile care pot să apară. Doctorul Craioveanu mi-a spus că pot alege unde să mă operez, dar pe mine m-a cucerit şi am vrut ca intervenţia să fie făcută de el, aici, la Slatina. Cât timp am fost în spital, aceştia au venit în fiecare zi, de câte trei-patru ori, să mă vadă. Au avut mare grijă de mine. Sunt toţi medici foarte tineri, dar foarte buni. Am ales să mă operez aici datorită doctorului Craioveanu, pentru că este foarte bine pregătit şi sufletist. Are o echipă foarte bună. Le recomandă şi altor olteni să vină să se trateze aici. Am doar cuvinte de laudă! Sunt medici deosebiţi!”, a spus slătineanca.

Doar o echipă poate aborda astfel de intervenţii


Medicii de la Compartimentul de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială lucrează tot timpul în echipă. Aceştia au reuşit să coopteze şi alţi specialişti slătineni, diversificând serviciile acordate pacienţilor.

Medicul Mădălin Săndulescu de la Compartimentul de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială a spus că în astfel de intervenţii cel mai important este să formezi o echipă.

„Astfel de intervenţii se pot face în toate centrele din ţară, dar dacă nu reuşeşti să formezi o echipă, nu poţi face astfel de intervenţii complexe. Aceşti pacienţi sunt monitorizaţi 24 de ore, este o muncă titanică”,
a spus Mădălin Săndulescu. 

 
Alte articole din Sănătate:
8074 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

Comunitatea persoanelor gay a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest în Capitală. Manifestaţia vine în contextul în care se încearcă redefinirea familiei în Constituţie şi excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în ţară. Zeci de aşa zişi specialişti au ieşit în faţă, precizând că leg ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API