Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Administraţie » 18 mai 2017, ora: 16:43
facebook twitter Feed rss
 

Au fost stabilite tarifele pentru abonamentele parcării rezidenţiale. Slătinenii vor plăti 240 lei, anual, pentru un loc diponibil oricând

Au fost stabilite tarifele pentru abonamentele parcării rezidenţiale. Slătinenii vor plăti 240 lei, anual, pentru un loc diponibil oricând

Municipalitatea a stabilit forma finală a regulamentului în baza căruia sunt reglementate parcarea şi ridicarea maşinilor deţinute de slătineni. Aceştia vor putea să încheie abonamente pentru un an, adică să-şi asigure o parcare rezidenţială 24 de ore din 24, tariful stabilit pentru persoanele fizice fiind de 20 de lei pe zi, 240 de lei anual. Proiectul va sta în transparenţă 45 de zile, va fi aprobat în CL, urmând ca reprezentanţii DASIP să anunţe perioada în care slătinenii pot să-şi depună dosarele în vederea atribuirii unui loc de parcare.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

În baza abonamentelor tip reşedinţă, slătinenii îşi vor putea parca maşinile 24 de ore din 24, de luni până duminică. 20 la sută din locurile de parcare vor rămâne neatribuite, iar aici îşi pot lăsa maşinile cei care nu prind prin atribuire directă sau în urma licitaţiilor un abonament. Şeful DASIP, Claudiu Dascălu, a spus că pe mai multe străzi au fost identificate locuri libere, numai pe strada Drăgăneşti fiind peste două sute.

„20 la sută din locurile de parcare rămân neatribuite, iar aici vor parca cei care nu prind un abonament.Vor fi locuri la liber, vor fi şi străzi pe care oprirea nu este interzisă, iar slătinenii îşi poţi lăsa maşinile acolo. Pe lângă locurile lăsate la liber de noi, vor mai fi şi altele. De exemplu, strada Drăgăneşti, în zona de blocuri, unde sunt peste două sute de locuri, acestea nu sunt marcate, iar oamenii care nu au închiriat un loc de parcare îşi pot lăsa aici maşinile”, a spus Dascălu. 

Totodată, a fost stabilit şi tariful, pentru un loc de parcare oltenii urmând să scoată din buzunar 240 lei pentru un an bugetar, adică 20 de lei pe lună, în timp ce persoanele jurdice vor plăti 840 de lei, sumele urmând a fi achitate integral.

Dascălu a precizat că slătinenii vor fi anunaţi la timp pentru a putea să-şi depună dosarele. Acesta a detaliat procedura de atribuire.

„Parcarea rezidenţială poate fi închiriată 24 de ore din 24, deşi iniţial ne gândisem să fie doar între 17.00-08.00, de luni până vineri, iar sâmbăta şi duminica 24 din 24. Acest proiect va sta 45 de zile în transparenţă, apoi va fi  supus aprobării în Consiliul Local şi va intra în vigoare. Vom anunţa din timp perioada când vor putea veni oamenii cu cererile. Practic, slătineanul vine cu dosarul, pentru că trebuie să îndeplinească câteva condiţii, care intră într-o comisie. Va fi organizată o licitaţie acolo unde numărul cererilor depăşeşte numărul locurilor de parcare. Cererile se vor putea depune timp de o lună, urmând ca într-o săptămână să distribuim dosarele pe zone. În funcţie de situaţie, se organizează licitaţia, acolo unde sunt mai multe solicitări pentru un loc de parcare, sau atribuirea directă. O să începem cu zonele unde atribuirea se va face direct, pentru că procedura aceasta merge mai repede”, a adăugat Dascălu.

Închirierea locurilor de parcare se va face în ordinea următoare: persoane cu dizabilităţi, persoanele care au domiciliul în zona sistematizată şi deţin un autovehicul înmatriculat la adresa de domiciliu, apoi sunt persoanele care deţin locuinţă în zonă, dar au maşină în leasing sau cu contract de comodat, după aceea urmează persoane care nu au domiciliul în zonă, dar deţin un imobil acolo, după aceea persoane juridice şi alţi cetăţeni.

Slătinenii vor plăti, iniţial, contravaloarea abonamentului pentru lunile rămase din anul 2017.

Autorităţile locale nu au stabilit încă tarifele pentru parcarea ocazională şi nici dacă plata se va face prin sms sau vor fi cumpărate tonomate de parcare.

Locuri special amenajate pentru cei cu rulote

Municipalitatea va amenja în zonele cu trafic intens locuri de parcare destinate persoanelor juridice sau fizice care deţin rulote sau vagoane, după cum urmează: câte două locuri pe strada Aleea Bradului, lângă blocul G2, şi pe strada Aleea Textilistului, vis-a-vis de blocul G1 şi câte un loc pe strada Piaţa Gării, lângă blocul 11, pe strada Ecaterina Teodoriu, în spatele blocurilor 18-20, pe strada Ionaşcu, lângă Piaţa Fraţii Buzeşti, pe Strada Primăverii, pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza nr. 20, lângă complexul Comercial Winmarket.
 

 
Alte articole din Administraţie:
2802 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

Comunitatea persoanelor gay a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest în Capitală. Manifestaţia vine în contextul în care se încearcă redefinirea familiei în Constituţie şi excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în ţară. Zeci de aşa zişi specialişti au ieşit în faţă, precizând că leg ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API