Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Politică » 19 mai 2017, ora: 13:45
facebook twitter Feed rss
 

Viorica Dăncilă vrea să ştie în ce măsură producătorii îşi induc în eroare consumatorii

Viorica Dăncilă vrea să ştie în ce măsură producătorii îşi induc în eroare consumatorii

Ţinând cont de contextul actual în care se discută tot mai des despre calitatea produselor importate în ţară, comparativ cu aceleaşi produse existente în alte state eurpene, eurodeputatul Viorica Dincilă, care este şi vicepreşedintele Comisiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, vrea să ştie în ce măsură producătorii îşi induc în eroare consumatorii.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Interpelarea vicepreşedintei Comisiei pentru Agricultură şii Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, Viorica Dăncilă, vine în contextul dezbaterilor privind dublul standard de calitate în ceea ce priveşte compoziţia şi calitatea produselor de aceeaşi marcă şi cu ambalaj identic, care sunt vândute în pieţele din centrul şi estul UE şi pe cele din vestul UE.


Viorica Dăncilă i-a spus comisarului european pentru Agricultură, Phil Hogan, că trebuie determinat dacă producătorii induc în eroare consumatorii.


„Mai multe state membre se confruntă cu o serie de ipoteze îngrijorătoare, atât în rândul consumatorilor, cât şi în rândul producătorilor, în ceea ce priveşte calitatea produselor importate pe teritoriul naţional, comparativ cu aceleaşi produse existente în alte ţări europene. Desigur că, nu putem compara un produs cu alt produs decât dacă are acelaşi furnizor, dacă are aceeaşi calitate, dacă este etichetat la fel. Într-un cuvânt nu putem face diferenţa decât dacă produsele au aceeaşi origine şi aceeaşi distribuţie în statele membre. Să se determine în ce măsură producătorii îşi induc în eroare consumatorii atunci când vine vorba de calitatea produselor importate”
afirmă Viorica Dăncilă, în întrebarea adresată Comisarului european pentru Agricultură.

 
Alte articole din Politică:
300 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

Comunitatea persoanelor gay a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest în Capitală. Manifestaţia vine în contextul în care se încearcă redefinirea familiei în Constituţie şi excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în ţară. Zeci de aşa zişi specialişti au ieşit în faţă, precizând că leg ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API