Amendă şi decizie de închidere pentru o fabrică de conserve din Izbiceni

Un depozit de legume-fructe al unei fabrici de conserve din comuna Izbiceni a fost închis de inspectorii DSVSA Olt, în urma unui control, fiind aplicată şi o amendă usturătoare.


 Potrivit unui comunicat remis de Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt, în urma unui control făcut la toate facilităţile societăţii respective, s-a constatat că unul dintre depozite funcţiona fără deținerea înregistrării pentru siguranța alimentelor.

 Pe lângă decizia de interzicere a activităţilor, a fost aplicată o amendă în valoare de 50.000 lei.

 „A fost supusă controlului oficial și evaluării o unitate de prelucrare și conservare legume-fructe, fiind identificate unele neconformități, pentru care a fost aplicată sancțiune conform OG 2/2001, cu modificările și completările ulterioare și au fost stabilite termene de remediere.

 Totodată au fost efectuate 9 (nouă) controale oficiale la această unitate de prelucrare și conservare legume-fructe, ca urmare a recepționării de tomate dintr-un stat membru.

 A fost controlat un depozit de legume – fructe la care s-a constatat funcționarea fără deținerea înregistrării pentru siguranța alimentelor, fiind aplicată sancțiune contravențională conform HG 984/2005, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de 50.000 lei și sancțiune complementară prin emiterea ordonanței privind interzicerea activităților”, transmite DSVSA Olt.

 În cursul lunii august, inspectori din cadrul Direcției Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt au derulat acțiuni de control oficial la producători primari de materii prime vegetale (cereale, legume, fructe), la unități de procesare legume fructe și la unități de comercializare și la depozite de legume-fructe, în vederea verificării activității acestora.

 „Astfel au fost controlați un număr de 5 (cinci) producători de produse primare – cereale, 4 (patru) producători de produse primare – legume și fructe, de la care s-a procedat la prelevare de probe de legume, respectiv roșii, castraveți și gogoșari, fiind dirijate către Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt (LSVSA Olt) – Compartimentul de control reziduuri și contaminanți”, mai arată Direcţia.  

foto cu caracter ilustrativ, sursa: aktual24.ro