Uitând de propriile greşeli politice care l-au făcut să piardă preşedinţia PSD Olt în 2010, epuizat şi falimentat politic, senatorul Ion Toma repetă, aproape milimetric, aceleaşi erori de traseu.
Uitând de propriile greşeli politice care l-au făcut să piardă preşedinţia PSD Olt în 2010, epuizat şi falimentat politic, senatorul Ion Toma repetă, aproape milimetric, aceleaşi erori de traseu.
În Primăria Corabia interesul poartă fesul! La una ca asta, jos pălăria! Asta face şi primarul Teodor Barbu, din prea multă obligaţie şi datorie în faţa unora care-i cer, iar el le dă, căci nu-i poate refuza. Personajul are pretenţii de primar, crezând că asta e! Pe hârtie e aşa, în realitate, ba!
Caracaleanul, oriunde s-ar afla, nu ar putea niciodată să se ascundă de scandalurile din oraş. Acelaşi edil încăpăţânat face multe acţiuni fără rost pentru caracaleni, dar cu scop premeditat pentru el şi o mână de tovarăşi apropiaţi.
Senatorul Ion Toma a avut mereu o idee fixă: toţi oamenii trebuie să mi se supună! A clădit partide până s-a terminat pe el.
Indivizi care îşi rezumă întreaga existenţă la burdihan, buzunar şi aparenţe. Bine că poporul nu are masterat în psihologie că altfel ar înnebuni, la propriu!
Baroni în oraşe, jupâni mai mici în comune. Este o altă specie dezvoltată şi cultivată în România zilelor noastre, unde personajelor aflate de mai bine de zece ani în locuri calde li se spune primari.
Regia, decorurile, scenariul sunt arhicunoscute. Specialist în festinul vorbelor în vânt, promisiunilor aiuritoare, propozițiilor fade, cu miezul sec, discursuri de telenovelă pentru înlăcrimarea auditoriului și… mărturisesc, pe undeva, mă uit cu invidie la „excelența sa”, senatorul Ion Toma!
Gheorghe Anghel are mai bine de 20 de ani de când i se spune „să trăiţi, domnule primar!”. De trăit, domnul Anghel trăieşte bine! Aşa i-a fost şi pe vremea când era tovarăş şi după. Cum trăiesc, însă, caracalenii?
Am intrat în 2012! Anul de competiţie electorală al cărui final va fi unul singur: unii vor lua puterea, ceilalţi se vor consola. Au început deja nuanţările: presupuneri comandate, cotări la casele de pariuri, revelaţii de ultim moment şi zvonuri încinse la bursele locale. Promisiunile stridente de damă uşoară, zdravăn sulemenită, nu vor cunoaşte vreun adaos calitativ, ci doar burduşiri suplimentare.
Senatorul Ion Toma zice că e de stânga! De când se ştie el patron la SCADT, abonat la banii publici, „politician doar pentru nevoile celor mulţi” şi firma sa (atât!), domnul senator e de stânga! Aşa spune, aşa se dă!
Senatorul UNPR Ion Toma a terminat de rezolvat toate problemele din colegiul său. Totul este pus la punct, aşa încât s-a mutat în alte colegii. Ce să fie, ce să fie!? Asfaltările dragi şi aducătoare de profituri uriaşe, lucrări de centură să fie, dar să le facă SCADT!
În ţară, primari ai Epocii de aur mai există încă. După 22 de ani de la Revoluţie, exemplare cu o vechime mai mare de 18 ani îşi numără mandatele în decenii, au pretenţii şi nu vor în ruptul capului să iasă la pensie.
A intrat în politică în anul 2000, când şi-a făcut adeziune la PRM. Patru ani mai târziu, în 2004, avea să ajungă primar pe listele aceluiaşi partid.
La început a fost Frunzulică. Şi Frunzulică a fost PSD. Sub siglă de partid, impus de la centru la preţ bugetar de parlamentar şi atât! Apoi Frunzulică „s-a reformat”! Semn că „reforma” nu a murit, răsuflă încă… A schimbat sigla pe mai mult şi mai sigur, dreptul şi norocul lui, sprijinul UNPR-ului.
În politică nu există principii! Există interese, iar a înlătura un om înseamnă de fapt îndepărtarea unui obstacol. Nu-ţi mai ascultă comenzile, nu-ţi mai favorizează afacerile, nu te mai susţine, ducă-se…
Pe vremea când era instructor de partid, Gheorghe Anghel a lăsat în urma sa dezgust şi amintiri neplăcute. Foşti salariaţi ai ITSAIA, controlaţi de tovarăşul instructor de partid Gheorghe Anghel de la acea vreme, tineri ingineri în anii Epocii de Aur au amintiri deloc plăcute cu şi despre tovarăşul Anghel. Vorbesc cu năduf cu şi despre tovarăşul care îşi dădea cu părerea pe şantiere şi era „specialist” în toate.
A venit, a promis, a plecat. El s-a ales cu imunitate, cu mai mulţi bani şi satisfacerea propriilor interese. Ceilalţi au de pe urma lui sărăcie, şomaj şi dezgust. Personajul a fost şi este unul controversat a cărui legătură cu Oltul şi interesele oltenilor pe care îi reprezenta este zero!
An de an, tot mai mulţi agricultori se văd puşi în imposibilitatea de a-şi mai cultiva terenurile. Costurile foarte mari de întreţinere şi nu numai îi fac pe aceştia să aleagă varianta arendării.
Starea actuală a oraşului este principalul motiv pentru care primarul nu mai e dornic să vorbească cu oamenii despre problemele reale. Preferă intervenţiile telefonice sau interviurile scurte despre anumite teme pe care le speculează politic.
Corăbienii spun despre administraţia locală că este incapabilă. Actualul primar nu a demarat nimic, oraşul este încremenit în proiecte doar fluturate şi atât! Nici împrumutul de 75 miliarde lei, credit pe 20 de ani pentru care localnicii plătesc numai dobândă 1,5 miliarde lei lunar, nu a reuşit mare lucru pentru oraş.
Unii spun că lui Gheorghe Anghel, fostul prim-secretar de judeţ, Lică Bărbulescu, i-a pus mâna în cap. Era în toamna anului 1984... De atunci şi până la revoluţie, a fost primar la Caracal. Tot aşa este şi azi, după 1989, în acelaşi oraş. În oraşul minunilor, Gheorghe Anghel este el însuşi o minune!
Când spui Corabia, primul gând se îndreaptă spre tei şi parfumul lor, clădirile vechi cu o arhitectură aparte, privirea blândă a ospitalierilor corăbieni. Asta dacă eşti nostalgic.
A fost scos din anonimat şi puternic susţinut! A promis şi a jurat că se va ţine de cuvânt. Şi-a fluturat cartea de vizită: bun manager! Oamenii l-au crezut şi l-au ales. În cele din urmă de localitate s-a ales… praful.
E primar din 2006. Şi mai vrea! Cine zice ,,Doamne, ia-mi!”… Posibil să-l prindă şi pe al treilea! Deşi e greu de crezut că localnicii mai sunt orbi şi surzi. Primăria i-a priit Ciocârlanului şi neamurilor lui.
Patru copii cu vârste între trei şi cinci ani s-au îmbolnăvit din cauza condiţiilor precare de la Grădiniţa cu Program Normal din satul Oltişoru, comuna Găneasa.
Teodor Constantin, preotul paroh din comuna Tufeni, locuieşte de mai bine de un an de zile în capela mortuară din curtea unei biserici din localitate. Deşi încăperea ar trebui să fie destinată morţilor, părintele şi-a amenajat două camere, construind şi o terasă acoperită.
Directorul executiv Elena Gherghină este la un pas de a demisiona, după ce a acceptat o înţelegere cu cei doi inspectori ai Camerei de Conturi Olt, aflaţi de aproape patru luni în control la DGFP.
De anul trecut, o societate din Piatra-Olt este proprietară pe un teren ce se află în administrarea Domeniilor Statului Olt. Procedeul utilizat de SC Marconf SRL a fost unul destul de simplu, care ar fi putut trece neobservat.
Sub umbrela mai multor instituţii ale statului, dar şi sub a celui care a întocmit documentaţia cadastrală, Marconf Piatra-Olt a devenit proprietara unui drum de exploatare aflat în administrarea Domeniilor Statului Olt. Amănunte în ediţa de luni a ziarului.
Inspectori din cadrul Corpului de Control al ANAF au descins luni după amiază la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Olt, pentru a verifica sesizările din anonima prin care conducerea instituţiei este acuzată de corupţie.
Şefa Direcţiei Finanţelor Publice Olt se va pune la dispoziţia organelor de cercetare ale statului, dacă se va demara o anchetă privind acuzaţiile anonime de fraudare a bugetului de stat prin rambursări ilegale de TVA.
Şeful Administraţiei de Inspecţie Fiscală din cadrul DGFP Olt, Florin Bîlteanu, şi patronul PRODAL, Gabriel Brătucu, demontează toate acuzaţiile publice privind fraudarea bugetului de stat.