Anunţ începere proiect „Creșterea conștientizării în domeniul securității cibernetice prin gamificare“


  • Foto Anunţ începere proiect „Creșterea conștientizării în domeniul securității cibernetice prin gamificare“

A început proiectul: „Creșterea conștientizării în domeniul securității cibernetice prin gamificare"


Suntem mândri să anunțăm că proiectul Erasmus+ „CyberEscape: Creșterea conștientizării în domeniul securității cibernetice prin gamificare” a fost aprobat oficial de către Agenția Națională din România și este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului Erasmus+ ID proiect:2024-3-RO01-KA210-YOU-000279802 – Parteneriate de cooperare în domeniul tineretului.

Acest proiect captivant, cu o durată de doi ani, se va desfășura în perioada 01.04.2025 – 30.03.2027. El este coordonat de Asociația Alfa Research Center (ARC) din România, în colaborare cu un consorțiu dinamic de organizații: Guvernoratul Districtului Belen (Belen Kaymakamlığı) din Turcia și Asociația Lucrătorilor de Tineret (ALT 357) din România. Împreună, aceste instituții își reunesc expertiza pentru a stimula gândirea critică, reziliența digitală și conștientizarea în domeniul securității cibernetice în rândul tinerilor din ambele țări.

Proiectul Erasmus+ CyberEscape și-a stabilit următoarele obiective:

Creșterea gradului de conștientizare și îmbunătățirea competențelor pentru 18 lucrători de tineret și educatori

Instruirea a 300 de tineri în privința gestionării amenințărilor cibernetice

Îmbunătățirea cu 40% a abilităților de gândire critică în rândul tinerilor

Creșterea capacității organizaționale a instituțiilor partenere cu 25%, pentru a le permite să facă față provocărilor digitale și să creeze rețele locale sustenabile

Consolidarea rezilienței digitale a tinerilor prin instrumente și metode inovatoare menite să îi ajute să recunoască și să răspundă la riscurile online

Pe parcursul perioadei de implementare de 24 de luni, proiectul CyberEscape va desfășura o serie de activități cu impact, printre care:

Dezvoltarea unui cadru cuprinzător pentru explorarea amenințărilor cibernetice

Proiectarea unui joc online de tip escape room digital, axat pe gândirea critică și siguranța online

Realizarea unei cercetări locale care va implica 300 de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani

Crearea unui curs interactiv de formare în domeniul securității cibernetice și gândirii critice

Organizarea de activități de tip Învățare, Predare și Formare (LTT) în România și testarea pilot cu 90 de tineri din comunități locale

Organizarea de evenimente de multiplicare cu minimum 30 de participanți pentru fiecare partener

Prin aceste activități, proiectul CyberEscape nu doar că îmbunătățește conștientizarea privind securitatea cibernetică - el transformă modul în care tinerii percep siguranța digitală, oferindu-le instrumentele necesare pentru a prospera în lumea digitală.

Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.