În ultimii ani, FC Caracal a fost finanţată de SC IGO Caracal, societate ce a fost condusă de Stelian Veselin, care a deţinut şi funcţia de preşedinte la nivelul clubului de fotbal. După revocarea din funcţie a lui Veselin, echipa de fotbal a pierdut şi finanţarea, iar autorităţile caracalene susţin că nu pot găsi o bază legală prin care să sprijine financiar FC Caracal.
Ion Lucian Bondrescu, reprezentant al Consiliului Local în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC IGO SA Caracal, a luat un prim contact cu documentele de la nivelul echipei de fotbal şi a oferit mai multe detalii.
Deşi în actul de constituire al Asociaţiei Fotbal Club Caracal din 2004 Consiliul Local Caracal apare cu 25% acţiuni, ceilalţi acţionari fiind Jahani Farid, Jane Niţulescu, Ilarion Dumitra şi Ismet Altintasoglu, Lucian Bondrescu spune că soarta echipei se află acum în mâinile a patru noi acţionari, care au preluat frâiele echipei la 7 iulie 2011, după o Încheiere a Camerei de Consiliu de la nivelul Judecătoriei Caracal (facsimil).
„Cu riscul de a părea un răspuns sec, nu vă pot spune decât că nu ştiu ce se va întâmpla cu echipa. Cei care au hotărât până acum soarta echipei ar trebui să ştie ce se va întâmpla cu ea şi de acum înainte. Aceştia sunt domnii: Stelian Veselin, Gheorghe Anghel, Octavian Florea şi Cristian Georgescu, care, aşa cum reiese din Încheierea din Camera de Consiliu a Judecătoriei Caracal din data de 07 iulie 2011 privind Dosarul Nr.4351/207/2011, sunt actualii acţionari ai Asociaţiei Fotbal Club Caracal. De-a lungul timpului, la conducerea Asociaţiei Fotbal Club Caracal s-au perindat mai mulţi oameni «de bine pentru Caracal»: Jahani Farid (Paul Valută), George Ilinca, Ionel Niţulescu, Saouma Henry (Rico), Dumitru Bărbulescu, Altintasoglu Ismet Tamer, Ilarion Dumitra, Eugen Piţurcă, Silvian Cristescu, Adinel Ilinca, Nicolae Gheară, Constantin Ilinca şi alţii”, a spus Bondrescu.
25 de jucători cu salariile la zi
Consilierul local este la curent cu parcursul echipei din sezonul competiţional 2012-2013.
„Echipa de fotbal FC Caracal a ocupat locul al doilea la finalul anului competiţional 2012-2013. Un loc foarte bun având în vedere componenţa seriei a III-a din Liga a III-a cu zece echipe din localităţile limitrofe Capitalei. La un moment dat, chiar se credea că datorită locului ocupat este posibil ca în anul competiţional 2013-2014 echipa să activeze în Liga a II-a”, a adăugat Bondrescu.
Acesta spune că societatea IGO Caracal a făcut un efort financiar foarte mare pentru plata celor 25 de jucători legitimaţi la FC Caracal.
„Nu ştiu câţi bani a cheltuit Asociaţia Fotbal Club Caracal din 2012 până în prezent, dar ştiu că 25 de fotbalişti s-au regăsit în această perioadă pe ştatul de plată al SC IGO SA Caracal, cu contracte individuale de muncă pe perioadă determinată. Efortul financiar privind plata salariilor fotbaliştilor şi plăţile către stat s-au ridicat, numai în perioada 1 ianuarie 2012 - iunie 2013, la suma de 1.043.000 RON. Mai mult, Asociaţia Fotbal Club Caracal a primit de la SC IGO SA, în perioada octombrie 2011 - iunie 2013, prin contracte de sponsorizare, suma de 1.636.641 RON. De la SC IGO SA, cei 25 de fotbalişti mai au de luat sumele reprezentând lichidarea lunii iunie 2013 şi banii pe concediile de odihnă aferente timpului lucrat în anul 2013. Despre sumele stipulate în contractele pe care le au fotbaliştii cu Asociaţia Fotbal Club Caracal nu pot da informaţii, pentru că nu am avut acces la aceste contracte”, a declarat Bondrescu.
Discuţiile vor continua
Reprezentantul Consiliului Local în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC IGO SA Caracal, Lucian Bondrescu, susţine că discuţiile legate de FC Caracal vor continua la nivelul CL Caracal.
„Cu siguranţă vor mai avea loc discuţii la nivelul CL, situaţia trebuie lămurită într-un fel sau altul. Domnul Florea Octavian, consilier local PP-DD, unul dintre cei patru acţionari ai Asociaţiei Fotbal Club Caracal, a fost prezent în calitate de consilier în şedinţa ordinară a Consiliului Local din data de 27 iunie 2013. Ceilalţi trei acţionari nu au participat, dar nu vă pot spune cu certitudine dacă au fost invitaţi sau nu. Din punct de vedere financiar, Primăria Caracal şi Consiliul Local nu au nicio implicaţie. Asociaţia nu a aparţinut niciodată Primăriei Caracal şi Consiliului Local, iar acest lucru reiese clar din documentele ce se regăsesc la Judecătoria Caracal. Avem toate documentele referitoare la Asociaţia Fotbal Club Caracal şi chiar cele trei contracte de sponsorizare încheiate între SC IGO SA şi Asociaţia Fotbal Club Caracal. Membrii Consiliului Local nu au avut acces la aceste documente până săptămâna trecută. Faptul că ele au fost ascunse, cred că spune multe. Eu le-am făcut publice în şedinţa ordinară a Consiliului Local din data de 27 iunie 2013”, a spus Bondrescu.
SC IGO Caracal, trei contracte de sponsorizare pentru FC Caracal
Consilierul local a dat detalii şi despre sponsorizările făcute de SC IGO Caracal către divizionara C caracaleană.
„Sponsorizările de la SC IGO SA s-au făcut prin cele trei contracte de sponsorizare, care au fost semnate de către domnul inginer Stelian Veselin, directorul general al societăţii, iar din partea Asociaţiei Fotbal Club Caracal de către domnul Georgescu Cristian, în calitate de vicepreşedinte. Sumele care au fost livrate de către SC IGO SA către Asociaţia Fotbal Club Caracal, prin cele trei contracte de sponsorizare, sunt următoarele: contractul nr. 212/29.09.2011 - 508.565 RON, contractul nr. 221/19.02.2011 - 711.000 RON, contractul nr. 6157/20.12.2012 - 417.076 RON, în total 1.636.641 RON. Eu nu sunt în măsură să mă pronunţ dacă aceste contracte de sponsorizare sunt legale sau ilegale, dar vă pot spune că SC IGO SA Caracal a intrat în insolvenţă în anul 2007 (Legea 85/2006), având un plan de reorganizare elaborat de SC IGO SA, vizat de Administratorul Judiciar PHOENIX SPRL Slatina prin Gheorghe Rîciu - reprezentant şi aprobat de judecătorul sindic al Tribunalului Olt. Planul de reorganizare este depus la Registrul Comerţului Olt, având ca termen luna mai 2014. Creditorii de la masa credală sunt: AVAS - 1.180.560 RON, RAFO ONEŞTI - 380.228 RON, DGFP OLT - 8.950.000 RON, GDF SUEZ - 2.119.370 RON, în total suma ridicându-se la 12.630.158 RON”, a conchis Lucian Bondrescu.