Caravana medicală a Asociației Pro-Voluntariat, sprijinită de Prysmian, oferă servicii medicale copiilor din comunităţile defavorizate ale Oltului

Caravana medicală a Asociației Pro-Voluntariat, susținută de Prysmian, a fost lansată marţi, în cadrul unui eveniment desfăşurat la sediul companiei din Slatina.  Caravana medicală a fost inițiată cu scopul de a oferi servicii medicale specializate copiilor și locuitorilor din localitățile județului Olt care nu au acces facil la astfel de servicii.


La eveniment au fost prezenţi Chief Operating Officer al Prysmian, Daniela Burcă, reprezentanţii asociaţiei, vicepreşedintele CJ Olt, Ionuţ Ivan, dar şi primarul comunei Cârlogani, Ionel Văduva.


  • Foto Caravana medicală a Asociației Pro-Voluntariat, sprijinită de Prysmian, oferă servicii medicale copiilor din comunităţile defavorizate ale Oltului


„Dorim să aducem înapoi în comunitate proiecte care să crească nivelul de viaţă, nivelul de cultură, nivelul de educaţie. Dorim să fim o parte integrantă din comunitate şi să fim priviţi nu doar ca şi fabrici de cablu, ci ca şi un partener care poate să îmbunătățească chiar nivelul de viaţă al întregii comunităţi. Pentru asta am făcut destul de multe proiecte, până în prezent”, a declarat Daniela Burcă.

Caravana medicală se bucură de participarea voluntară a medicilor specializați în pediatrie, logopedie, stomatologi și psihologi, ce își oferă din timpul lor pentru a ajunge în localitățile ce au cea mai mare nevoie de servicii medicale.

„Care sunt personajele principale ale acestei caravane medicale? Păi, în primul rând, aceasta nu putea să pornească fără ajutorul financiar complet al Prysmian. Oamenii de la Prysmian au înţeles nevoia comunităţii noastre şi au acţionat în consecinţă. La fel, caravana nu se poate defăşura fără medicii care, în mod voluntar vin, în perioada lor liberă, să consulte copii. Nu se putea desfăşura fără medicii de familie, care ne-au ajuta cu spațiul sanitar autorizat. Personaje la fel de importante sunt membrii comunităţii locale. De ce? Pentru că fără autoritatea primarilor, în special, este foarte greu să răzbeşti. Primarul are această autoritate şi este un om foarte bine cunoscut în localitatea respectivă şi reuşeşte să cunoască istoria fiecărei familii defavorizate şi cum poate fi ajutată”, a declarat Kalman Szocs, reprezentant al Asociației Pro-Voluntariat.

La rândul său, Ionuț Ivan a felicitat echipa Prysmian România pentru inițiativa lăudabilă de a susţine Caravana Medicală a Asociației Pro-Voluntariat.

"<<Investim în sănătate>> nu este doar un slogan al Consiliului Județean Olt, ci un angajament ferm de a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor noștri.

Ne bucurăm să vedem că și sectorul privat devine un partener de încredere în acest demers, prin campania inițiată de această companie.

Sănătatea nu cunoaște limite bugetare, indiferent de câte investiții facem. Întotdeauna va fi loc de mai bine.

Prin inițiative precum cea de astăzi, nu doar că Prysmian își arată angajamentul față de Sănătate, dar demonstrează și că înțelege importanța de a da înapoi comunității care le-a permis să aibă succes.

Adevărata măsură a succesului unei companii este capacitatea de a întoarce în comunitate o parte din beneficiile obținute, și asta se întâmplă prin susținerea Caravanei Medicale a Asociației Pro-Voluntariat.

Prysmian România a fost întotdeauna un partener social pe care te poți baza. Felicitări pentru astfel de inițiative! Mulțumiri speciale medicilor care au ales să facă parte din acest proiect, contribuind la o sănătate mai bună și mai accesibilă pentru toți.

Instituțional și uman, vom sprijini întotdeauna astfel de demersuri!", a declarat Ionuţ Ivan.

Caravana medicală a ajuns deja în trei comune din Olt

Prysmian a susținut achiziția și utilarea cu echipamente medicale a mașinii de transport pentru această caravană medicală, care până în prezent a vizitat deja trei localități din județul Olt:

Dobrun, Cârlogani și Tia Mare. Caravana medicală este dotată cu echipamente medicale folositoare pentru diagnosticarea copiilor: EKG, aspirator chirurgical, cantar, materiale sanitare, stetoscop pentru copii.

Scopul caravanei medicale este acela de a asigura educație medicală în mediul rural, de a descoperi cazurile deosebite și de a îndruma părinții și copiii pentru a primi tratament de specialitate.

„Eu sunt bucuros şi mă simt ca unul dintre cei mai norocoşi primari din mediul rural pentru că am avut parte de aceşti oameni cu suflet mare. În cadrul unui alt proiect, am descoperit situaţia copiilor din mediul rural, a familiilor cu un grad de sărăcie foarte mare. Am plecat de foarte multe ori cu lacrimi în ochi, trişti. Iar acum am fost foarte încântat când am văzut acest proiect pentru că, într-adevăr, fără sănătate nu putem creşte în mediul rural copii sănătoşi, să avem oameni puternici care să reprezinte viitorul. Sincer să fiu, am recomandat şi la alţi colegi primari, le-am spus că în spatele acestui proiect se află oameni cu suflet mare, care vor să facă ceva. Sunt sponsori, le mulţumumesc celor de la Prysmian şi sper să ne sprijine în continuare. Mulțumim din suflet tuturor celor implicaţi în acest proiect şi, Doamne ajută în continuare, să găsim posibilitatea ca acest proiect să continue şi să se dezvolte mult mai mult”, a declararat primarul comunei Cârlogani, Ionel Văduva.