Vara şi-a intrat deja în drepturi, soarele străluceşte cu toată puterea iar noi trebuie să ne asigurăm că ne protejăm împotriva nocivelor raze UV. Pe lângă crema cu SPF ridicat, necesară mai ales în cazul persoanelor cu piele deschisă la culoare şi sensibilă, şi pălăria de soare care ne protejează de neplăcutele insolaţii, este necesar să asigurăm şi ochilor noştri protecţia de care au nevoie.
Ochelarii de soare s-au transformat din moft, în necesitate, ochii noştri fiind de departe unele dintre cele mai sensibile şi expuse părţi ale corpului, uneori necesitând protecţie chiar şi în timpul iernii. Şi de ce să nu îi răsfăţăm cu o pereche de ochelari de soare de calitate, cu lentile care să ofere o acuitate vizuală maximă şi, nu în ultimul rând, cu un design care să complimenteze fizionomia?
Ochelari de soare pentru faţa rotundă
Persoanele cu o fizionomie rotundă sunt avantajate de ochelarii de soare rectangulari şi cei de tip cateye (ochi de pisică), care alungesc chipul, echilibrând trăsăturile. Ochelarii supradimensionaţi şi cei tip Wayfarer sunt de asemenea o opţiune potrivită! Evită însă ochelarii de soare tip aviator sau pe cei cu o formă circulară, care nu fac decât să evidenţieze rotunjimea.
Ochelari de soare pentru faţă ovală
Dacă ai o faţă ovală, eşti o norocoasă, întrucât ţi se potriveşte orice model de ochelari de soare! De la cei de tip aviator, care nu se vor demoda niciodată, la modelele Wayfarer sau cateye, care nu vor face decât să-ţi pună în valoare chipul perfect proporţionat.
Ochelari de soare pentru faţa pătrată
Evident, dacă te numeri printre femeile cu o fizionomie unghiulară, ai nevoie de ochelari de soare cu rame care să-ţi îndulcească trăsăturile. Ochelarii de soare retro, cu formă circulară, sunt ideali pentru tine, la fel şi ochelarii de soare tip aviator.
Ochelari de soare pentru faţa în formă de inimă
Femeile cu faţă în formă de inimă au nevoie de ochelari de soare uşor rotunjiţi mai ales în partea de jos, care să echilibreze trăsăturile. Optează pentru ochelari de soare tip cateyes, dar cu rame rotunjite (nu ascuţite) sau pentru modelele aviator. Când vine vorba de brandul numărul 1 în materie de ochelari de soare, nu putem să nu ne gândim la Ray-Ban, una dintre cele mai cunoscute şi cele mai vechi companii producătoare de ochelari de soare şi de vedere din Statele Unite, fondată în anul 1937. Chiar dacă brandul este cunoscut în mare parte datorită ochelarilor de soare tip Aviator sau Wayfarer, Ray-Ban s-a dezvoltat în aşa fel încât produsele lor să satisfacă orice gust în materie de accesorii pentru ochi. Din păcate însă, destul de multe firme ajung să reproducă întocmai modelele de ochelari de soare ale mărcii, îndrăznind chiar să îşi inscripţioneze produsele cu logo-ul brand-ului, deşi ochelarii nu sunt originali.
Cum să deosebim fake-urile de produsele originale atunci când diferenţele sunt, la prima vedere, destul de greu de detectat?
În primul rând, trebuie să te uiţi bine după eventualele imperfecţiuni. Ochelarii Ray-Ban autentici sunt creaţi în Italia şi sunt şlefuiţi manual, aşa că dacă ţii în mâna un model original, acesta nu trebuie să aibă zgârieturi, pete sau alte imperfecţiuni. În al doilea rând, trebuie să testezi greutatea perechii de ochelari. Cei originali nu ar trebui să fie foarte uşori. Apoi, inscripţia ochelarilor originali este foarte delicată şi nu este niciodată sesizabilă decât la lumină. De asemenea, verifică logo-ul de pe braţul ochelarilor, care trebuie să fie ferm, bine lipit şi dintr-un material foarte bine finisat.
Sursa: www.divahair.ro