Concursul „Mesajul meu antidrog”, lansat la Slatina

Sub sloganul „Colorează-ţi viaţa altfel... fără droguri”, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Olt a deschis la sfârşitul săptămânii trecute cea de-a IX-a ediţie a concursului „Mesajul meu antidrog”.

Concursul se adresează elevilor din ciclul gimnazial şi liceal şi se va desfăşura anul acesta pe următoarele secţiuni: eseu literar; creaţie pagină web; film scurt metraj, spot publicitar; fotografie digitală; arte vizuale şi sport.

 

„«Mesajul meu antidrog» este un concurs cu tradiţie, ce are ca scop întărirea influenţei factorilor de protecţie şi reducerea factorilor de risc prin conştientizarea şi implicarea copiilor şi tinerilor în programe de prevenire a consumului de droguri. Această competiţie le oferă tinerilor posibilitatea de a transmite un mesaj într-o manieră creativă, prin utilizarea unei multitudini de suporturi. În judeţul Olt, concursul se desfăşoară din 2006, anul în care s-a înfiinţat centrul din Olt şi s-a bucurat de succes, dovadă fiind faptul că aproape în fiecare an am avut participanţi care au obţinut premii la faza naţională”, a explicat Nicoleta Martinescu, coordonator CPECA Olt.

 

Termen limită: 1 mai

 

În concurs se pot înscrie atât tineri din mediul urban cât şi din mediul rural, care pot participa la o singură secţiune.

 

„Vor fi selecţionate zece şcoli cu învăţământ gimnazial şi cinci licee din judeţ. Elevii din cadrul acestor unităţi care doresc să participe la concurs trebuie să realizeze lucrările şi să le trimită către noi până la începutul lunii mai. În perioada 15-20 mai va avea loc jurizarea şi vor fi desemnaţi câştigătorii. Cei care vor ocupa locul întâi pentru fiecare dintre secţiuni, cu excepţia secţiunii «Sport», care se desfăşoară numai la nivel judeţean, vor merge mai departe, la faza naţională”, a adăugat coordonatorul CPECA Olt.

 

Proiectul „Mesajul meu antidrog”, demarat de Agenţia Naţională Antidrog în anul şcolar 2003-2004, îşi propune să prevină consumul de droguri prin implicarea elevilor şi a studenţilor în activităţi extraşcolare de petrecere a timpului liber, activităţi cu caracter cultural-artistic sau sportiv sau care presupun dezvoltarea de creaţii personale, prin intermediul cărora să se promoveze un mesaj antidrog.

 

Totodată, prin organizarea de întâlniri interactive între tinerii din întreaga ţară şi specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog sau cei ai centrelor teritoriale, se urmăreşte cunoaşterea şi conştientizarea de către tineri a riscurilor pe care le presupune consumul de droguri.