Cum să duci o viaţă bună în timp ce economiseşti bani: obiceiuri alimentare prietenoase cu bugetul tău

Cum să economisim mai mulţi bani, dar să avem în continuare o viaţă bună, e o întrebare care ne preocupă pe mulţi dintre noi. Iar secretul este implementarea unor obiceiuri de viaţă care sunt nu doar sănătoase, ci şi prietenoase cu bugetul nostru. Iată cum să ai o viaţă în care să nu simţi că te privezi de ceva, în timp ce economiseşti bani.


Economisire sau viaţă bună? Moduri practice prin care poţi economisi banii şi să ai o viaţă plină de gust

Majoritatea oamenilor asociază economisirea banilor cu renunţarea la mici bucurii, o asociere nedreaptă şi care le pune, pe termen lung, în pericol siguranţa financiară. În realitate, poţi avea o viaţă bună şi să te bucuri de micile plăceri în timp ce economiseşti bani, dacă implementezi câteva obiceiuri simple:

Găteşte acasă

Cel mai simplu mod prin care poţi vedea o diferenţă în contul tău bancar este să începi să găteşti mai des şi să mănânci în oraş mai rar.

Acest lucru nu doar că te ajută să mănânci mai sănătos, oferindu-ţi controlul deplin asupra ingredientelor şi modului de preparare a meselor, dar şi opţiunea de congelare a ingredientelor preparate în cantitate prea mare, prevenind astfel risipa.

Adaptează-ţi alimentaţia în funcţie de sezon

Un alt truc pentru a economisi mai mult este să îţi adaptezi alimentaţia în funcţie de specificul fiecărui anotimp. Astfel, nu doar că vei ieşi mai ieftin la final, ci te vei bucura şi de o alimentaţie sănătoasă, diversificată şi bogată.

Foloseşte-te de promoţii şi cupoane

Mai nou, toate magazinele, fie că vorbim despre marile hypermarketuri, precum Auchan, fie că vorbim despre magazine mai mici, introduc sisteme de fidelizare, cupoane şi promoţii.

O ocazie ideală pentru a economisi mai mulţi bani este să verifici periodic promoţiile şi cupoanele de reducere oferite de magazinele din zona ta, pentru a te asigura că prinzi cel mai bun preţ.

Redu risipa de alimente

Cel mai simplu mod de a pune bani deoparte este să cumperi doar cât ai nevoie. Redu risipa de alimente prin reinterpretarea felurilor de mâncare pe care le ai deja gătite, şi prin a evita să mergi la cumpărături dacă mai ai încă mâncare sau ingrediente. 

Cumpără în cantităţi mari

Singura excepţie de la regula cumpără cât ai nevoie o reprezintă alimentele de bază. Fie că vorbim despre ulei, zahăr, făină, sare, mălai sau conserve, un stoc generos îţi va asigura confortul mintal şi economic pentru mai mult timp.

Să economiseşti nu implică neapărat să duci un stil de viaţă auster. Cu o planificare corect gândită, poţi să economiseşti, să te bucuri de viaţă şi de feluri de mâncare sănătoase şi savuroase în acelaşi timp.

Mergi în magazinele tale preferate sau pe aplicaţiile partenere, găseşte promoţiile de care ai nevoie, şi cumpără doar strictul necesar, pentru a reuşi să strângi bani de care să te bucuri în alte moduri.