Cum să scapi de mirosurile neplăcute din dormitor: cinci ponturi utile

Ţi se întâmplă că de fiecare dată când intri în dormitor să simţi un miros apăsător, destul de puternic, care te face să te simţi ruşinat? De cele mai multe ori, acest lucru se întâmplă nu pentru că nu eşti o persoană căreia să-i placă să locuiască într-un mediu igienizat, ci pentru că nu respecţi anumite reguli de împrospătare a aerului din casă.

Iată câteva trucuri care te pot ajuta să ai un dormitor frumos parfumat, fără prea mult efort sau cheltuială.

Deschide fereastra

Există o vorba care spune că dacă nu intră soarele pe fereastră, intră doctorul pe uşa. Prin urmare, primul şi, poate, cel mai important pas pe care trebuie să îl faci pentru a avea o cameră aerisită este să deschizi fereastra în fiecare dimineaţă. Nu contează cât de frig este afară, trebuie să laşi aerul proaspăt să pătrundă în încăpere. Nu doar că vei avea o cameră aerisită, dar vei sta şi într-un spaţiu sănătos.

Fă curăţenie

Baza unei camere frumos mirositoare este curăţenia. Dacă îţi faci curăţenie în dormitor la fiecare sfârşit de săptămână, te vei asigura că nu există niciun element în cameră care ar putea să provoace mirosuri urâte. Aşadar, uită-te sub pat, în spatele noptierelor, lângă birou, în şifonier etc. şi verifică să nu existe obiecte care să afecteze aerul din camera.

Foloseşte aspiratorul

După ce ai terminat de aranjat lucrurile prin dormitor, foloseşte aspiratorul pentru a te asigura că şi podeaua este curată. Cu cât cureţi mai bine aceste suprafeţe, cu atât scad şansele că în camera ta să miroasă urât.

Foloseşte bicarbonat de sodiu


Un alt mijloc de a împrospăta aerul din dormitor este folosirea bicarbonatului de sodiu pe podea. Bicarbonatul de sodiu neutralizează nivelul pH-ului, care, în scurt timp, poate ucide mirosurile. Astfel, presară bicarbonat de sodiu uniform pe podea pentru a scăpa de orice miros neplăcut.


Aplică oţet pe pereţi

După ce ai curăţat podeaua, trebuie să treci la următoarea zona a camerei: pereţii. Aceştia pot stoca o mulţime de mirosuri, de aceea este indicat să fie curăţaţi în mod frecvent. Oţetul ajută la „distrugerea” mirosurilor în aceeaşi măsură ca bicarbonatul, numai că, pentru pereţi, oţetul - fiind în state lichidă - este o soluţie mai simplă şi la îndemână. Aşadar, se amestecă un sfert de cană de oţet cu doi litri de apă şi se curată pereţii folosind un prosop de hârtie, un burete sau un prosop de bumbac.


Sursa: www.acasa.ro