Medicul de la Spitalul Slatina spune că dă veşti proaste tot mai des unor pacienţi cu vârsta sub 40 de ani, care sunt diagnosticaţi cu diferite forme de cancer. În urmă cu un deceniu, astfel de bolnavi erau excepţii.
„Agresiunea factorilor de mediu este principala cauză a incidenţei creşterii numărului pacienţilor cu cancer. Din păcate, vârsta la care sunt depistate forme agresive de cancer este din ce în ce mai mică. Dacă înainte, pacienţii cu cancer, sub 40 de ani, erau excepţii, acum, din păcate, întâlnim destul de des boala la această vârstă”, a spus chirurgul slătinean, Radu Ene.
În urma unei statistici din 2017, anatomopatologii slătineni vorbeau de creşterea incidenţei cancerului cu 60 de procente, comparativ cu 2015.
Anual, la microscopul anatomopatologilor de la spitalul slătinean ajung aproximativ 10.000 de probe biologice, tot ce este prelevat pe secţii, dar şi din sălile de operaţie, ce sunt analizate aici, unde se dau şi veşti bune, dar în special rele, pentru că oltenii sunt tot mai afectaţi de maladii grave. De la o crustă cutanată, până la tumori voluminoase excizate prin actul operator, totul aşteaptă un buletin histopatologic, prin care boala este diagnosticată şi stadializată.