Mai mulţi producători de legume din localităţile Scărişoara, Rusăneşti, Izbiceni, Cilieni şi Corabia au fost verificaţi în cadrul unor controale mixte. Două depozite de legume din Izbiceni nu îndeplineau condiţiile din puncte de vedere al igienic. S-au aplicat două amenzi în valoarea totală de 10.000 de lei.
Inspectori din cadrul Direcției Sanitare Veterinare şi
pentru Siguranţa Alimentelor Olt au participat la o acțiune comună de control
împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în
vederea verificării activității producătorilor de legume din bazinul legumicol
al județului Olt .
Astfel au fost controlați un număr de 9 (nouă) producători primari de legume și asociații de producători de legume, din localitățile Scărișoara, Rusănești, Izbiceni, Cilieni și Corabia.
Cu această ocazie au fost verificate și două depozite de legume înregistrate pentru siguranța alimentelor din comuna Izbiceni, unde au fost identificate neconformități, respectiv :
- igiena
necorespunzatoare a spatiilor de depozitare, cu deteriorări la nivelul
tavanului și pereților;
- depozitare
legume în alt spațiu, neînregistat pentru siguranța alimentelor;
- neidentificarea
corespunzatoare a loturilor de legume .
„Pentru abaterile de la normele sanitare veterinare și
pentru siguranța alimentelor au fost aplicate două sancțiuni contravenționale
conform HG 984/2005, cu modificările ulterioare în valoare totală de 10000 lei”,
transmite DSVSA Olt.
Nivelul pesticidelor din legume, în parametrii normal
De asemenea, au fost prelevate probe privind determinarea pesticidelor din legume. Potrivit DSVSA Olt, nu s-au identificat nereguli, acesta fiind sigure pentru consum.
În urma analizării acestora, nu au fost rezultate
neconforme, respectiv depășiri ale limitelor maxime admise ale reziduurilor de
pesticide”, mai transmite DSVSA Olt.