Sacrificarea mielor la nivelul judeţului Olt se va putea face în cele două abatoare autorizate, din oraşele Scorniceşti şi Potcoava. În cazuri excepţionale, când distanţa de la fermă este prea mare pentru a se face deplasarea la abator, se poate aproba amenajarea unor spaţii temporare, în anumite condiţii de igienă, la solicitarea primăriilor. DSVSA Olt a trimis adrese privind înfiinţarea unor centre temporare de sacrificare a mieilor către cinci primării din judeţ.
Sacrificarea mielor de Paşte se va face, la fel ca anul trecut, în cele două abatoare, din Scorniceşti şi Potcoava, dar şi în puncte de sacrificare autorizate temporar, la solicitarea primăriilor.
„Am trimis adrese către cinci UAT-uri, dacă sunt interesate
să înfiinţeze centre temporare de sacrificare a mieilor. Este vorba despre
primăriile Slatina, Balş, Osica, Caracal şi Corabia.
Pe noi nu ne interesează ca acele puncte să îndeplinească
condiţiile de funcţionare, iar populaţia să aibă de unde achiziţioneze miel şi
să fie în condiţii de igienă”, a declarat medicul veterinar din cadrul DSVSA
Olt, Marius Iancu, în cadrul sedinţei de Colegiu Prefectural organizată
miercuri, 26 martie.
Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor
Olt, dar şi Circumscripţiile Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor
din localităţile Balş, Caracal, Corabia, Drăgăneşti Olt şi Slatina, asigură
permanenţa pe perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale .
Autorităţile recomandă consumatorilor să achiziţioneze
produse alimentare specifice acestei perioade, numai din unităţi
autorizate/înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, care
sunt supuse controalelor sanitare veterinare, pentru a preîntâmpina apariţia
îmbolnăvirilor .
Sesizările sau reclamaţiile în domeniul siguranţei
alimentelor pot fi făcute la numerele de telefon: 0372753837/ 0372753838.