Joi, la sediul Consiliului Judeţean Olt, a avut loc o întâlnire a autorităţilor judeţene cu 25 elevi şi profesori din Malta şi Grecia, prezenţi la Slatina în cadrul unui proiect Erasmus+, derulat de Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” din municipiu.
Elevii şi profesorii au fost primiţi de deputatul PSD Emil Albotă şi de vicepreşedintele CJ Olt, Ionuţ Ivan.
„Proiectul Erasmus+ care implică școli din Malta, România și Grecia își propune să atingă obiectivul strategic de creștere a gradului de conștientizare a incluziunii la nivelul comunicării interpersonale în școală în urma perioadei de pandemie în contextul învățământului la distanță inclusiv a dezvoltării unui învățământ de calitate în școala noastră”, transmite liceul.
Activități creative și colaborare internațională
Profesorii implicați au pus la punct o colecţie de resurse online, cu cinci metode de invatare si 10 planuri de lectii, resurse realizate dupa desfasurarea activitatii de invatare din Malta, din perioada 15-19 mai 2023.
Elevii au creat o piesă de teatru pe o temă comună legată de incluziune. În plus, elevii au fost implicați în crearea de costume și articole de decorare din materiale reciclate. Piesa a fost pusă în scenă în cadrul activității de de invatare pentru elevi si profesori ce s-a desfasurat in Grecia, în perioada 10-15 martie 2024.
Teatrul, ca instrument educațional, oferă un amestec unic de creativitate, expresie și empatie.
Prin implicarea în activități de teatru comune, elevii din diferite medii culturale și-au împărtășit tradițiile, poveștile și perspectivele, încurajând astfel respectul și înțelegerea reciprocă.
Acest proiect Erasmus+ a fost însoțit de un proiect eTwinning și a implicat o serie de activități de colaborare, online, offline, precum și față în față, concepute pentru a implica elevi și educatori din țările participante.
„În cadrul proiectului eTwinning, au fost organizate ateliere online regulate în care elevii și profesorii au interacționat, au împărtășit idei și au lucrat la piesa de teatru comună.
Proiectul nostru Erasmus+/eTwinning între școli din Malta, România și Grecia exemplifică potențialul colaborării internaționale de a îmbogăți experiențele educaționale. Folosind teatrul ca mediu de incluziune, proiectul nu numai că a îmbunătățit calitatea educației, dar a promovat și înțelegerea culturală și coeziunea socială. Acest proiect reprezintă o dovadă a puterii transformatoare a teatrului și a impactului de durată al inițiativelor Erasmus+/eTwinning asupra educației de calitate”, transmit reprezentanţii liceului slătinean