Gălbenelele ajută la refacerea mucoasei gastrice

Gastrita este afecţiunea mucoasei gastrice reprezentată de procese inflamatorii, degenerative, metaplazice sau alergice. Cel mai frecvent, aceasta se manifestă printr-o senzaţie de arsură în partea superioară a abdomenului şi poate fi însoţită şi de senzaţia de reflux gastric.

Vă prezentăm câteva dintre alimentele pe care trebuie să le evitaţi cu desăvârşire dacă suferiţi de gastrită, dar şi ceaiuri care vă pot calma această afecţiune.

 

Broccoliul şi condimentele, printre alimentele interzise - Multe gastrite sunt produse de microbul denumit Helicobacter pylori, care populează stomacul. Acest microb poate duce la apariţia gastritei, a ulcerului gastroduodenal şi, în timp, chiar a cancerului gastric. De aceea, această afecţiune nu trebuie neglijată şi trebuie tratată corespunzător. Alimentele bogate în fibre, alimentele prea reci sau prea calde sunt interzise persoanelor care au gastrită. Printre alimentele bogate în fibre se numără: avocado, zmeura, seminţele de chia, broccoliul, perele, anghinarea, mazărea, fasolea şi lintea. De asemenea, trebuie evitate condimentele iritante, deoarece stimularea gustativă intensă produce o secreţie puternică de sucuri gastrice, care nu sunt suportate de stomacul sensibilizat.
 
Ceaiuri adjuvante din salvie şi sunătoare - Ceaiurile călduţe din plante cu efecte reparatorii, cicatrizante şi de neutralizare a acidităţii din stomac sunt mai eficiente decât medicamentele convenţionale. Astfel vă prezentăm câteva dintre beneficiile acestora, pentru a şti ce să alegeţi în funcţie de simptomele pe care le aveţi.
 
Ceaiul de gălbenele: pentru că sunt un cicatrizant de excepţie, antiseptic şi antibacterian, gălbenelele ajută la refacerea mucoasei gastrice, mai ales în cazul ulcerului. Trebuie să beţi două căni pe zi, de preferat pe stomacul gol.
 
Ceaiul de sunătoare: a intrat deja în legendă, mai ales printre cei care suferă de afecţiuni gastrice. Are remarcabile proprietăţi cicatrizante pe care le veţi simţi dacă veţi bea câte două căni pe zi, până la calmarea durerilor şi dispariţia tuturor neplăcerilor.
 
Ceaiul de coada-calului: neutralizează aciditatea gastrică responsabilă de declanşarea lungului şir de probleme.
 
Ceaiul de salvie: se beau treptat, de-a lungul unei zile, două, trei căni cu infuzie de salvie. Acţionează ca un pansament asupra mucoasei gastrice.
Infuziile sunt la fel de benefice dacă amestecaţi cantităţi egale din gălbenele, sunătoare, coada-calului şi salvie. Mixurile se pot face după preferinţe, deoarece nu au efecte adverse.
Sursa: www.taifasuri.ro