Imersiunea: tendința centrală în industria jocurilor de noroc online și a celor video

Deși pare că lumea jocurilor video și a jocurilor de noroc online (iGaming) sunt destul de diferite, jocurile video clasice și jocurile de noroc digitalizate sunt foarte apropiate în ceea ce privește tehnologia, industria și scopul lor. Printre similitudinile pe care le împărtășesc se numără o experiență de joc aproape reală pe care o oferă jucătorilor. Capacitatea de a-i cufunda pe utilizatori într-o aventură este ceva ce orice jucător va aprecia.


În prezent, exact tendința de imersivitate dictează regulile pentru aceste două piețe extrem de profitabile care oferă servicii la mare căutare. Și puteți vedea că numărul de jocuri captivante crește atât la dezvoltatorii de jocuri video de top, cât și la diverse cazinouri online internationale. În acest articol vă spunem de ce este așa și ce tipuri de jocuri captivante există atât pentru gaming, cât și pentru iGaming.

Ce sunt jocurile imersive și de ce sunt atât de populare?

Când vorbim despre jocuri imersive, ne referim la acele jocuri cu scenarii atât de bine conturate încât jucătorii simt că sunt înăuntrul ecranului. Aceste jocuri își propun să ofere toate calitățile grafice și sonore pentru ca jucătorul să se simtă în interiorul jocului. În unele cazuri, jocul poate chiar să folosească resurse precum realitatea virtuală (VR) sau realitatea augmentată (AR) pentru a obține acest efect. Limba și dublajul (dacă jocul este dezvoltat și produs în alte părți ale lumii) joacă, de asemenea, un rol important, deoarece este necesar să captăm atenția jucătorilor locali - să localizăm și să adaptăm partea de limbaj la vocabularul sau expresiile specifice lor.

Care sunt tipurile de jocuri imersive disponibile?

Jocurile imersive sunt extrem de populare în prezent. Când vine vorba să înglobeze jucătorul într-un scenariu de joc video, nu există o modalitate mai bună de a o face decât prin realitatea virtuală. Atât cazinourile online, cât și companiile de dezvoltare a jocurilor video au profitat la maxim de designurile realiste, combinându-le cu căștile de realitate virtuală. Imaginează-ți să poți merge la un cazino cu alte persoane din confortul propriei case sau să participi la povești și scenarii dintr-un joc video, simțindu-te ca și cum ai fi cu adevărat în interiorul acestuia.

În plus față de utilizarea tehnologiei VR, există și jocuri care permit jucătorilor să interacționeze cu scenariul. În cazul cazinourilor, aceste jocuri sunt de obicei jocuri live de cazino, în care jucătorii pot accesa jocuri transmise în timp real, interacționa cu masa de joc prin realitate augmentată și cu alți utilizatori sau dealerul. În ceea ce privește jocurile video, există și unele care, deși nu folosesc realitatea augmentată sau virtuală pentru a captiva jucătorii, permit jucătorilor să interacționeze cu toate elementele unui joc, combinându-le cu hărți uriașe de explorat.

Capacitatea hardware ridicată este, de asemenea, esențială în acest tip de jocuri

Obținerea unei conexiuni între jucător și contextul digital în care se desfășoară un joc este ceva ce utilizatorii apreciază cu adevărat, dar nu este ușor de realizat. Aceasta necesită o putere grafică ridicată care să permită jucătorului să simtă că ceea ce vede este real. Acest lucru poate fi costisitor și complex atât pentru utilizator, cât și pentru dezvoltator. Cu toate acestea, una dintre sarcinile dezvoltatorului este să facă totul cât mai fezabil posibil.

În plus față de capacitatea grafică ridicată, trebuie să luăm în considerare și munca de proiectare necesară pentru aceste tipuri de jocuri. Gândiți-vă doar câți ani poate dura dezvoltarea jocurilor cu o experiență grafică uriașă, în special atunci când vine vorba de jocuri care permit jucătorilor să interacționeze cu toate elementele vizibile. Cu toate acestea, acest lucru nu pare să fie un factor limitativ pentru industrie, deoarece companiile continuă să investească treptat în jocuri mai elaborate și complet imersive.