Comentariul Gazetei

2019-07-31, 10:18:00

„Actorii” din curtea spitalului...

După cum se ştie, există un protocol de triaj în cazul Unităţilor de Primiri Urgenţe, în funcţie de situaţia medicală a pacientului. Pentru că uneori se stă câteva ore în sala de aşteptare, până îţi vine rândul să fii văzut de medicul din UPU, unii care se cred deştepţi apelează la tot felul de tertipuri. Regie ieftină pusă la cale de un grup de persoane de etnie romă.

Cel puţin zece persoane se tot agitau pe lângă o tânără, în curtea Spitalului Slatina, care se tăvălea pe jos. Unul dintre aparţinători vine repede cu un căruţ, celelalte femei cu fuste lungi aruncă o sticlă cu apă pe ea, o pălmuiesc puţin, să fie scenariul complet şi pleacă cu ea sprea camera de gardă strigând în gura mare că a leşinat. N-ai cum cu ei, găsesc tot felul de „soluţii” să te păcălească. Nu a contat că poate starea altora era mai gravă, că erau bătrâni suferinzi care aşteptau liniştiţi să le vină rândul, au regizat repede starea gravă a tinerei pentru a ajunge mai repede pe mâinile unui medic de gardă din Urgenţe.

Prin jurul meu, pacienţii internaţi în spital, ieşiţi în curte la aer, dezbăteau subiectul. Întreb un domn ce s-a întâmplat, deşi nu prea aveam nevoie de confirmare. „Aşa fac mereu, este teatru, doamnă. Au pus-o pe fată să se prefacă că îi este rău, să nu mai stea să aştepte. Aştia sunt cei mai buni actori”, îmi spune un domn care stătea pe o bancă în curtea spitalului şi văzuse regia pusă la cale de acel grup de persoane. Aşadar, în timp ce oamenii de bună credinţă respectă protocolul de triaj, există aceşti „actori”, aşa cum bine i-a numit un om simplu, internat în spital, care vor tot timpul să fenteze regulile prin orice mijloace.

Comentarii

Redacţia

2019-07-31 10:18:00

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...