Social

2021-09-08, 15:27:57

Angajaţii din sistemul de asistenţă socială trebuie să se testeze periodic anti-COVID, dacă nu vor să se vaccineze. Turcan: „Se suportă din resurse personale”

Ministrul Muncii Raluca Turcan a declarat miercuri, la Slatina, că angajaţii din sistemul de asistenţă socială, care nu vor să se vaccineze anti-COVID, trebuie să se testeze periodic. Costurile vor fi suportate chiar de ei.

Ea spune că cei care nu au contraindicaţii pentru vaccin, trebuie să suporte din buzunarul propriu costurile pentru teste.

„Testele pentru persoanele care au contraindicaţii medicale se plătesc de către DSP-uri, testele pentru persoanele care nu doresc să se vaccineze şi pun în pericol viaţa beneficiarilor se suportă din resurse personale”, a spus Turcan.

Ministrul Muncii spune că Guvernul pregăteşte o ordonanţă care să reglementeze astfel de situaţii.

„Pregătim o ordonanţă de urgenţă care să pună la adăpost persoanele aflate în centrele rezidenţiale – că vorbim de copii, persoane cu dizabilităţi, sau vârstnici. Aceste persoane pot fi protejate de infectarea cu virusul SARS-CoV2 în primul rând dacă angajaţii apelează la vaccinare, sunt imunizaţi fie ca urmare a vaccinării, fie ca urmare a trecerii prin boală. Dacă angajaţii nu se vaccinează şi nu fac dovada acestor documente, atunci se vor testa periodic din resursele proprii, în măsura în care interacţionează cu beneficiarii”, a mai spus Raluca Turcan.

Comentarii

Redacţia

2021-09-08 15:27:57

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...