Politică

2021-09-08, 10:46:18

Cîțu: Am trimis demisiile și propunerile la Cotroceni/ PNL nu face guvern cu PSD

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri dimineața, că a transmis demisiile miniștrilor USR PLUS la Cotroceni și propunerile de interimat. El a mai spus că a convocat o ședință a conducerii PNL pentru a decide ca toți parlamentarii liberali să susțină guvernul și nici un parlamentar să nu facă vreun demers împotriva propriului partid, aluzie la președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, care vrea să promoveze moțiunea de cenzură semnată de USR PLUS și AUR.

Cele mai relevante declarații făcute de Florin Cîțu înainte de ședința BPN, potrivit g4media.ro:
Astăzi am cerut un BPN pentru a avea o decizie ca toți Parlamentarii PNL să susțină prin toate demersurile Guvernul, nici un parlamentar să nu facă vreun demers împotriva propriului guvern indiferent de funcțiape care o au.
PNL nu face guvern cu PSD. Să fie foarte clar, PNL nu face guvernare cu PSD. Foarte clar vom face acest lucru în interior.
Cine face demersuri împotriva propriului guvern se va supune consecințelor propriului statut. Mi se pare bizar să faci demersuri propriului partid.
Orice demers împotriva propriului guvern, este inadmisibil așa ceva
Am trimis demisiile și propunerile la palatul Cotroceni.

Miniştrii USR PLUS și-au depus, marți dimineață, demisiile la Guvern, însă premierul a declarat în cursul zilei că le analizează. După întânlnirea de la Cotroceni din cursul după amiezii cu președintele Klaus Iohannis, liderul USR, Dan Barna, a declarat că nu s-a ajuns la nici o soluție și a descris situația politică drept „complicată”.

Liderii USR PLUS, dar și susținătorii lui Ludovic Orban au denunțat o nouă majoritate formată din parlamentarii PNL din tabăra Cîțu și PSD. Partidul lui Marcel Ciolacu a lipsit de patru ori de la ședința birourilor permanente reunite ale Parlamentului, împiedicând astfel stabilirea calendarului moțiunii de cenzură.

Marcel Ciolacu a declarat, marți seară, la România TV, că este exclus ca social-democrații să susțină un guvern minoritar format doar din miniștri ai Partidului Național Liberal. Totuși, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a admis, marți seară, la B1TV, că liberalii lucrează și pe varianta guvernului minoritar PNL în cazul în care USRPLUS va refuza să revină la guvernare.

Comentarii

Redacţia

2021-09-08 10:46:18

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...