Special

2011-12-11, 20:43:32

„Dăruieşte de Crăciun” cu Gazeta Nouă

Gazeta Nouă lansează astăzi campania „Dăruieşte de Crăciun”, prin care îşi propune să aducă spiritul sărbătorilor de iarnă în casele tuturor slătinenilor.

Anul acesta, slătinenii pot deveni ajutoarele lui Moş Crăciun. Zi de zi, până în 22 decembrie, orice persoană poate contribui cu jucării, hăinuţe şi rechizite, care vor ajunge la copiii care provin din familii cu probleme financiare.

 

Să-l ajutăm pe Moş Crăciun să ajungă în toate casele

 

Se spune că în preajma sărbătorilor de iarnă uităm de probleme, devenim mai buni şi mai atenţi la nevoile celorlalţi. Cu mic cu mare, toţi aşteptăm cu nerăbdare primii fulgi de zăpadă şi-i scriem Moşului, explicându-i cât am fost de cuminţi şi înşiruindu-i o lungă listă de cadouri pe care sperăm să le găsim sub brad în ziua de Crăciun. Din păcate, nu în toate casele e sărbătoare de Crăciun, iar mulţi copii nu au parte de cadouri din partea moşului. Au văzut poate la televizor sau la vecini, au auzit poveşti despre bătrânul cu tolba plină de cadouri şi s-au întrebat cu siguranţă de ce nu i-a vizitat şi pe ei, străduindu-se de la an la an să fie mai buni, mai cuminţi, să înveţe cât mai bine pentru a-l convinge pe Moş să treacă şi pe la ei. Tocmai de aceea, Gazeta Nouă îşi propune, prin campania „Dăruieşte de Crăciun”, să-l ajute pe bătrânelul vesel, cu barbă albă lungă şi bogată, îmbrăcat în haină roşie, să ajungă la toţi copiii. Astfel, timp de două săptămâni, toţi cei care vor să-i vină în ajutor Moşului pot aduce la sediul redacţiei Gazeta Nouă, din str. Ana Ipătescu, nr 4A, jucării, hăinuţe sau rechizite, daruri care vor fi trimise Moşului şi vor fi apoi împărţite de acesta micuţilor cu vârste cuprinse între trei şi opt ani care provin din familii sărace.

 

Trimite-ne o poveste!

 

Mulţi copii nu au avut parte poate niciodată de un Crăciun adevărat, cu brad, beculeţe şi daruri. Nu s-au trezit dis-de-dimineaţă, plini de emoţie şi de nerăbdare, cu o poezie sau un cântecel pregătit pentru Moşul, Crăciunul fiind pentru ei o zi ca oricare alta. Împreună putem schimba aceste poveşti triste. Astfel, în intervalul 12-22 decembrie, slătinenii ne pot trimite un e-mail la adresa redactia@gazetanoua.ro în care să ne spună către cine s-ar putea redirecţiona darurile. Aşteptăm să ne vorbiţi despre vecini, cunoştinţe şi rude, familii nevoiaşe greu încercate de soartă, pentru ca împreună să construim un final fericit pentru povestea lor şi să le aducem bucurie în case, în prag de sărbători. Vom încerca să le fim aproape şi să li-l aducem celor mici pe Moş Crăciun.

 

Toţi copiii merită un Crăciun fericit!

 

 

Pornind de la acest slogan, cotidianul Gazeta Nouă, împreună cu partenerii săi: radio Kiss FM, FC Olt Slatina, Aquarium Spa Slatina, asociaţiile non-guvernamentale Masa Rotundă Slatina şi Nagual s-au gândit să le ofere tuturor micuţilor din Slatina un Crăciun de vis. Înfiinţată în aprilie 2007, Asociaţia Nagual este o organizaţie independentă, non-profit, apolitică, fără scop lucrativ sau patrimonial, constituită în scopul schimbării opticii societăţii asupra conceptului de boală mintală. Este o entitate vie născută din dragostea unor oameni pentru oameni, care îşi asumă riscurile şi greutăţile unui astfel de demers, conştienti fiind că numai împreună, uniţi vor putea să uşureze viaţa celor prea împovăraţi şi care nu mai pot lupta şi supravieţui singuri.

 

Un alt partener implicat în acest proiect iniţiat de Gazeta Nouă este asociaţia „Masa Rotundă”. Prezentă în majoritatea ţărilor europene, în toată Africa, Orientul Mijlociu, India, Hong Kong, Noua Zeelandă şi America, „Masa Rotundă” este o asociaţie non-guvernamentală, apolitică şi care nu face discriminare în funcţie de religie. Un beneficiu extraordinar al celor ce aparţin de Masa Rotundă este de a putea fi împreună cu alţi 40.000 de membri din peste 65 de ţări, având culturi, personalităţi, obiceiuri şi aspiraţii nebănuite. Membrii asociaţiei participă la diverse dezbateri interne, se implică în organizarea de evenimente, preiau unor funcţii şi roluri interne, care conduc la dezvoltarea şi îmbunătăţirea capacităţilor personale, la dezvoltarea toleranţei, abilităţilor de mediere, de conducere şi de a vorbi public, la desăvârşirea propriei personalităţi. Cel mai important aspect este bucuria unei vieţi sociale foarte variată şi amplă şi legarea de noi şi noi prietenii. Ultima întâlnire la nivel mondial a avut loc în Cipru, unde au participat membri ai Mesei Rotunde din toată lumea pentru a sărbători 80 de ani de existenţă, 80 de ani de prietenie, bucurie şi implicare socială. Peste 500 de delegaţi din peste 45 de ţări au participat la acest eveniment. La nivel local, „Masa Rotundă” Slatina se laudă cu peste zece ani de existenţă.

 

 

Comentarii

Redacţia

2011-12-11 20:43:32

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...