Social

2020-07-27, 16:22:08

Firmă de construcţii, care desfăşura lucrări în localitatea Nicolae Titulescu, amendată pentru munca la negru

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a efectuat, timp de două zile, controale pe şantiere, pentru verificarea modului în care sunt respecatte normele de protecţie sanitară, dar şi pentru identificarea muncii nedeclarate. O societate cu sediul social în Bucureşti, care desfăşura lucrări în localitatea Nicolae Titulescu, a fost amendată cu 20.000 de lei pentru munca la negru.

În perioada 20 – 22 iulie 2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfășurat Campania Națională de control în domeniul relațiilor de muncă și al sănătății și securității în muncă la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor.

În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 15 controale, în urma cărora au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale din care 3 amenzi în valoare totală de 34.000 lei. 

Un angajator cu sediul social în municipiul București, ce desfășura lucrări de construcții pe raza localității Nicolae Titulescu din județul Olt, a fost sancționat cu amendă în valoare de 20.000 lei pentru primirea la muncă a unei persoane pentru care nu a încheiat contract individual de muncă în formă scrisă. Celelalte sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la munca suplimentară și pentru nerealizarea măsurilor dispuse în timpul controlului anterior”, a precizat inspectorul şef al ITM Olt, Cristian Ungureanu.

În domeniul securității și sănătății în muncă au fost efecuate 14 controale, în urma cărora au fost aplicate 24 sancțiuni contravenționale, dintre care 23 avertismente și o amendă în valoare de 8.000 lei aplicată pentru nepunerea la dispoziție a documentelor de securitate şi sănătate în muncă solicitate.

Cele mai frecvente deficiențe constatate au fost: nepăstrarea, la locul de muncă, a unor copii ale contractelor individuale de muncă ale salariaților care desfășoară activitate în acel loc, lipsa evidenței orelor lucrate de către salariați, neîncheierea, în formă scrisă, cel tarziu în ziua anterioară începerii activității de către salariatul în cauză, a contractului individual de muncă, nerespectarea prevederilor legale referitoare la munca suplimentară, instruirea necorespunzătoare, neefectuarea de controale interne, neacordarea echipamentelor individuale de protecție corespunzătoare, nepurtarea echipamentelor individuale de protecție împotriva îmbolnăvirii cu virusul SARS COV-2, neefectuarea triajului observațional/epidemiologic.

Comentarii

Redacţia

2020-07-27 16:22:08

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...