Sănătate

2020-03-27, 08:37:34

Helpline pentru persoanele aflate în risc din cauza COVID-19. Parteneriat între Spitalul Slatina şi Colegiul Psihologilor Olt

O linie telefonică de urgență (helpline) este pusă la dispoziția persoanelor aflate într-o situație de risc (perceput sau real), din cauza infecției cu COVID-19, începând de astăzi.

Demersul este rezultatul unui parteneriat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina cu Colegiul Psihologilor din România – Filiala Olt, în scopul de a oferi oamenilor asistență și suport psihologic, pentru a depăși situația de criză în care se află.

Numărul de telefon, la care persoanele pot suna, de luni până vineri, în intervalul: 08:00 - 14:00, este: 0757.309.555.

De asemenea, potrivit unui comunicat al Spitalului Slatina, pentru a diminua disconfortul psihologic și a preîntâmpina apariția ulterioară a unor afecțiuni de natură psihiatrică (tulburări de anxietate, depresie, atacuri de panică etc.), persoanele, care se află în carantină instituționalizată, vor fi evaluate psihologic de la distanță (telescreening), prin instrumente de comunicare prin internet (Skype, Whatsapp, Facebook) și vor primi recomandări adaptate problematicii identificate de la specialiști în sănătate mintală (psihiatri, psihologi).

Comentarii

Redacţia

2020-03-27 08:37:34

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...