Actualitate

2018-02-21, 13:45:34

Magazine second-hand, amendate de Protecţia Consumatorului

Haine rupte, ponosite, uzate în ultimul hal, la un loc cu cele care puteau fi purtate. Asta au depistat comisarii Protecţiei Consumatorului Olt în urma unor controale efectuate la magazinele second-hand din judeţ. Amenzile aplicate s-au ridicat la suma de 2.000 de lei.

Magazinele cu haine la mâna a doua au fost verificate de către Protecţia Consumatorului Olt. Două dintre ele au fost amendate, valoarea totală a sancţiunilor ridicându-se la suma de 2.000 de lei. Comisarii OPC au depistat haine degradate (rupte, murdare, pătate), dar şi alte nereguli, care au fost sancţionate. 


Au fost controlaţi opt agenţi economici, iar la jumătate dintre aceştia am depistat diverse nereguli. Este vorba despre nesortarea periodică a produselor în funcţie de gradul de uzură, neetichetarea în limba română a produselor, neafişarea perioadei de promoţie şi lipsa afişării faptului că promoţia este în limita stocului disponibil. Pe lângă cele două amenzi, în valoare totală de 2.000 de lei, am aplicat şi două avertismente”, a declarat Tania Trăistaru, purtător de cuvânt al Protecţiei Consumatorului Olt. 


Cei care achiziţionează articole de îmbrăcăminte second-hand trebuie să fie cu ochii în patru la mai multe aspecte. Sfaturile Protecţiei Consumatorului sunt: să nu achiziţioneze decât din magazine specializate, unde se eliberează bon fiscal, să facă alegerea cu mare atenţie, pentru a evita cumpărarea unor haine rupte sau pătate, să se asigure că au fost supuse operaţiunilor de curăţare şi dezinfecţie, deoarece, în caz contrar, există riscul de a contacta diverse boli de piele.


Comentarii

Redacţia

2018-02-21 13:45:34

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...